USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Пропаганда не має нас роз'єднувати», – Ірина Констанкевич у ПАРЄ

28 Січня 2023 21:02
25 січня делегації Люблінського трикутника (Литва, Польща та Україна) у ПАРЄ організували захід під назвою «Стійкість до дезінформації».

Про це повідомляє народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич.

Слово мали представники неурядових організацій, які брали участь у підготовці звіту про стійкість до російської дезінформації в Литві, Польщі та Україні.

«Російська пропаганда і дезінформація не щось нове і не обмежується нашими країнами. Ми зіштовхувались з цією тривалою пропагандою роками. Чимало політичних помилок були результатом цієї постійної дезінформації. Важливо, щоб експерти напрацювали шляхи ідентифікації і боротьби з дезінформацією та російською маніпуляцією. Ініціатива люблінського трикутника розвивається і відкриває нові шляхи співпраці. Наша мета – поширити наші аналізи, експертизи і взяти до уваги наше розуміння того, як солідарність і єдність важливі для боротьби з пропагандою», – заявили члени делегації з Польщі.

Читати ще: «ПАРЄ стала потужною платформою для захисту інтересів України», – депутатка від Волині

«Пропаганда не має нас роз‘єднувати. Мета пропаганди країни-терориста – нести чвари у міжнародну спільноту. Це загроза, якій треба протистояти так само, як і на військовому фронті. Я щиро вдячна нашим друзям із Польщі та Литви за пророблену роботу у виявленні та боротьбі з дезінформацією у наших країнах. Це обговорення є результатом співпраці Люблінського трикутника, спрямованої на виявлення джерел кремлівської пропаганди та її наративів, спрямованих на ці три країни. Він аналізує різні заходи, вжиті для боротьби з дезінформацією. Також демонструє різноманітні приклади поширення проросійської риторики», – розповідає Ірина Констанкевич.

Представники Литви, Польщі та України проаналізували джерела кремлівської пропаганди у цих трьох країнах і озвучили найпоширеніші наративи:

- висвітлення дій Урядів, як таких, що провалились. Висвітлення країн як не суверенних, а таких, якими керує Захід;

- висвітлення ситуації у країнах, буцім там «погане життя», люди шукають ліпшої долі, постійно знижується кількість населення, більшість мешканців вважає ситуацію в країнах незмінною;

- інфляція, енергетична криза через накладення санкцій на рф. Це все для того, аби показати, що ЄС залежний від рф;

- ситуацію з тимчасово переміщеними особами показують такою, що руйнує національну ідентичність;

- НАТО слабке і зникне;

- неефективність санкцій; санкції роблять росію лише сильнішою;

- унеможливлення міжнародної комунікації з причини історичного минулого, особливо взаємодії Польщі та України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus