USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Прибережну смугу річки скоригували на користь літньої кухні лучанина

18 Квітня 2019 08:29
Прибережну смугу Сапалаївки скоригували так, аби врахувати площу літньої кухні лучанина, що мешкає на вулиці Сталевій, 3.

Таке рішення сьогодні, 17 квітня, прийняли члени виконавчого комітету Луцької міської ради.

Зі слів начальника відділу екології Луцької міської ради Анатолія Гламазди, підставою для коригування проекту прибережної смуги річки Сапалаївка є те, що під час розроблення проекту водоохоронної зони та прибережної смуги вздовж водойми в межах Луцької міської ради в 1999 році використали матеріали топографічної зйомки, на яких не була нанесена літня кухня, що належать лучанину О.О. Юркову. Чоловік став власником нерухомості, що знаходиться на вулиці Сталевій, 3 у Луцьку, на підставі свідоцтва про спадщину № 428, виданого 7 квітня 2016 року.

У зв’язку з цим проектний інститут допустив неточність при визначені водоохоронної зони та прибережної захисної смуги. Відповідно, межу прибережної захисної смуги річки нанесли по уже існуючій будівлі.

Згідно із рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради № 381 від 7 вересня 1995, члени виконкому погодили громадянину спадкодавцю лучанина О. Юркова Володимиру Коломійцю самовільно побудовану літню кухню, площею 10 квадратних метрів, на присадибній ділянці по вулиці Сталевій, 3.

Окрім цього, 15 вересня 1995 року управління містобудування та архітектури Луцької міськради видало Будівельний паспорт на забудову земельної ділянки на вулиці Сталевій, 3.

Тож, на підставі статті 88 Водного кодексу України, у межах існуючих населених пунктів прибережну смугу встановлюють з урахуванням містобудівної документації.

Таким чином, на замовлення О. Юркова ПрАТ «Інститут «Волиньводпроект» розробило «Проект встановлення прибережної смуги і водоохоронної зони вздовж річки Сапалаївка в межах земель Луцької міської ради. Коригування проекту водоохоронної зони та прибережної смуги вздовж р. Сапалаївка між точками 250-251».

У результаті коригування площа водоохоронної зони та прибережної смуги порівняно із раніше розробленим проектом зменшиться на 0,0040 гектари. Також змінили і зовнішню межу прибережної смуги .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 18 Квітня 2019 09:44
Мутно - корупційна історія !
Тор Показати IP 18 Квітня 2019 10:17
Якщо на фото літня кухня, то можна уявити який там будинок і хто в ньому живе. А тепер уявімо що в ту зону потрапила б хатинка вчительки пенсіонерки. Рішення було б знести будівлю.
Всезнайко Показати IP 18 Квітня 2019 10:42
А може рішенням виконкому скоригують ще й напрям течіїї?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus