USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Принциповість чи небажання розв’язати проблему: як Шиба «морив» лучан холодом

23 Жовтня 2020 16:18
Коли на вулиці мороз і вітер, то добре, як удома є тепла вода й гарячі батареї. На жаль, не завжди так буває. Лучани, а особливо жителі 40 і 33 кварталів, пам’ятають, як за часів керування в місті Богдана Шиби місяцями сиділи без гарячої води. А все через те, що тоді міська рада побила горщики з енергетичною компанією «Луцьктеплоенерго».

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Виходило так, що жителі Луцька сплачували за тепло комунальному підприємству «Луцьктепло», а те, своєю чергою, чомусь не розраховувалося з «Луцьктеплоенерго». Відтак через борги останнє відключало гарячу воду. Конфлікт був між підприємством і міською радою, однак страждали від того лучани.

Тоді Богдан Шиба, який тепер балотується у мери Луцька, жертвуючи комфортом і здоров’ям лучан, не шукав компромісів та шляхів розв’язання проблеми, а вперто стояв на тому, що «Луцьктеплоенерго» не має права закручувати вентиль гарячої води для лучан.

Читайте ще: Мільйони невиконаних обіцянок та відкати. Як господарював у Луцьку Богдан Шиба

Ще до того, як Богдан Шиба став мером Луцька, котельню на вулиці Карбишева приватизували. Уже нові депутати, які зібралися в Луцькій міській раді під керівництвом Шиби, проголосували і скасували рішення попередників про передання котельні у приватні руки. А її власники пішли до Верховного суду й виграли його.

І тут почалися масові відключення гарячої води в місті.

Лучанам, зокрема жителям 33 та 40 кварталів, стали вимикати теплопостачання. У чому ж була причина? Нові власники котельні, себто «Луцьктеплоенерго», хотіли, аби Луцька міська рада уклала з ними договір на теплопостачання для частини жителів міста.
Однак тодішній мер Богдан Шиба наполягав на продовженні оренди котельні комунальним підприємством «Луцьктепло». Луцька міська рада ніяк не могла домовитися з новими власниками котельні. Тим часом лучани дружно гріли воду каструлями. А Богдан Шиба замість того, щоб знайти вихід із цієї ситуації, називав її цілеспрямованими іграми проти нього.

Читайте ще: «Лізинг від Богдана». Як Бодан Шиба загнав Луцьк у боргову яму

Історія тривала. «Луцьктепло» попросту перестало перераховувати «Луцьктеплоенерго», себто новим власникам котельні, гроші за надане теплопостачання. І логічно, що «Луцьктеплоенерго» почало вимикати його лучанам. Наприклад, у 2008 році директор «Луцьктеплоенерго» Олександр Кропива повідомляв, що «Луцьктепло» боргує їм 12 мільйонів гривень. Тому вони змушені відключати воду, адже керівництво підприємства навіть не виходило з ними на зв'язок. Діалогу не було.

Тож поки міська рада на чолі з Шибою пручалася і не шукала компромісу, лучани були без води. Мер надсилав листи президенту, в прокуратуру. Для того, аби розв’язати проблему, в ситуацію навіть втручалася Волинська обласна державна адміністрація.

Читайте ще: «Через колії не лучани ходять». Як Богдан Шиба не зміг добудувати міст до вокзалу

Така колотнеча тривала практично два роки. Що цікаво: у 2008 році, доки все це відбувалося, «Луцьктепло» встановлювало все більші тарифи на електроенергію.

Тоді навіть прокуратура області вбачала порушення у діях ДКП «Луцьктепло», яке отримувало від мешканців кошти за спожите тепло, але з «Луцьктеплоенерго» не розраховувалося. На одному із засідань голова Волинської ОДА Володимир Бондар зобов’язав сторони розробити та укласти угоду про розрахунки за фактичне енергопостачання. За нею мало слідувати й остаточне затвердження тарифів. Документ підписали цього ж дня, але крапки над «і» не розставили.

Читайте ще: Колишній Луцький міський голова вимагав гроші за внесення питань на сесію

Заручниками протистояння між чиновниками й бізнесом стали прості лучани. Як то кажуть, пани чубляться, а в людей лоби тріщать.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
володимир Показати IP 23 Жовтня 2020 17:32
треба подумати
Заморений холодом Показати IP 23 Жовтня 2020 17:49
Розумні лучани знають за кого голосувати
Розумний лучанин до Заморений холодом Показати IP 23 Жовтня 2020 19:06
Точно не за Шибу!
ABC Показати IP 23 Жовтня 2020 20:48
В мене інше питання. Зараз на вулиці +20. Навіщо ввімкнули опалення? Я розумію, вибори і влада хоче показати, як вона піклується про нарід. Але я не люблю викидати гроші опалюючи вулицю. І тому діюча влада від мене голоса не дочекається, допоки не почне діяти зважено і в інтересах жителів Луцька, а не думаючи як би дати побільше заробити Луцьктеплу.
Народна прокуратура Показати IP 23 Жовтня 2020 21:27
Дуже добре пам'ятаю ту ситуацію. І як її вирішити пропонувало це опудало: самоорганізовуватись лучанам і йти пікетувати офіс Кропиви. Прекрасний міський очільник, нічого казати!!!!
Шиба Показати IP 23 Жовтня 2020 21:43
Якщо стане мером Шиба-місто буде гавнішати !!!!
Луцьк до Шиба Показати IP 24 Жовтня 2020 09:50
Буквально ! Бережи Боже від такого керівника !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus