USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцька міська рада є одним із лідерів в Україні із закупівлі дронів для військових

27 Жовтня 2023 11:50
У соціальних мережах ТікТоК, Інстаграм та Фейсбук військовослужбовець Олександр Блажиєвський поширив відеозвернення, у якому повідомив, що Волинь – на першому місці серед загиблих на війні і на останньому місці по закупівлі дронів.

Ця інформація не відповідає дійсності, наголошують у Луцькій міській раді.

Оприлюднена ним інфографіка з цифрами загиблих волинян датується ще 2015 роком. Про це вже неодноразово писали у медіа і це є одним із видів психологічного тиску на наших співвітчизників. Детальніше можна почитати у публікації видання ВолиньPost “Чому не варто поширювати інфографіку про втрати областей у війні, де Волинь – нібито на першому місці”.

З початку повномасштабного вторгнення жодної офіційної інформації про втрати у Збройних силах України не публікується. Це секретна інформація, вона буде оприлюднена лише після перемоги.

Крім того, Олександр Блажиєвський звертає увагу на інформацію від Prozorro, де зауважують, що Волинь нібито на останньому місці в Україні за кількістю витрачених коштів на придбання дронів у період з 1 січня до 21 липня 2023 року. Зокрема зазначено, що на ці цілі спрямовано 2,6 млн грн. Ця інформація є неточною, акцентують у міськраді.

Насправді лише виконавчий комітет Луцької міської ради у зазначений період уклав договорів на придбання дронів та комплектувальних до них на понад 18 мільйонів гривень. А станом на зараз уже більше як на понад 33 мільйони гривень.

Читати ще: Пріоритет – допомога ЗСУ: мер Луцька обмежив видатки з бюджету на непершочергові потреби

Є інше дослідження, за результатами якого Луцьк, станом на липень 2023 року, займає друге місце в Україні за кількістю закуплених дронів і поступається лише Дніпру, де кількість населення і бюджет більші в рази.

Нині ж Луцька міська рада оголосила чотири тендери на закупівлю 1600 FPV-дронів та 25 безпілотників Mavic. На ці цілі планують спрямувати 38 мільйонів 400 тисяч гривень.

Читати ще: Луцькрада закуповує 1600 FPV-дронів та 25 безпілотників Mavic за майже 40 млн грн

Варто зауважити, що з міського бюджету постійно спрямовуються кошти на придбання необхідного обладнання для військовослужбовців. Так, гроші у сумі 102 мільйони гривень від перевиконання бюджету за перше півріччя уже спрямували на ці цілі.

Крім того, на найближчу сесію Луцької міської ради міський голова Ігор Поліщук вносить пропозицію щодо додаткового виділення на потреби ЗСУ 50 мільйонів гривень.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Луцька міська рада виділила на ЗСУ з бюджету вже понад 250 млн грн. Ще понад 21 млн грн зібрали працівники міськради та комунальних установ, підприємств та закладів як одноденний заробіток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 27 Жовтня 2023 18:54
А я вам точно повідомлю, що регулярно аналізуючи некрологи ВН лише із травня 2022 року на Волинь привезли на даний момент не менше 980 загиблих точно не враховуючи березня та квітня 2022 року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus