USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Принципи вибору протеїну для спортсменів*

18 Серпня 2022 15:37
Гарне тіло – це мрія багатьох чоловіків та жінок. Але для цього потрібно витрачати величезну кількість часу у тренажерному залі, а також правильно харчуватися. Під час тренувань зростає м’язова маса, тому потрібно забезпечити організм необхідними компонентами, які являються будівельними матеріалами для м’язів. Для цього варто купити протеїн, тобто білок. У продажу існує величезна кількість різновидів протеїну, вибір якого залежить від особливостей та потреб спортсмена.

Різновиди протеїну для спортсменів

Головна відмінність протеїнових коктейлів у їх складі та походженні. Найбільш популярним вважається сироватковий протеїн, створений методом висушування молочної сироватки. Проте й тут є декілька відмінностей. Продукт може відрізнятися варіантом обробки.
Види сироваткового протеїну:

– Концентрат.

– Ізолят.

– Гідролізат.

Це різновиди протеїну, виготовленого з використанням молочної сироватки. Головна відмінність у їх засвоєнні. Найшвидше засвоюється гідролізат, тому що він піддається додатковому розщепленню. Таким чином цей різновид протеїну підходить, коли потрібно у найкоротший термін поповнити дефіцит білка в організмі. Більш дешевим варіантом вважається звичайний концентрат, який містить 90% молочної сироватки.

У мережі спортивних магазинів та на сайті https://belok.ua/ua/protein/ можна знайти і м’ясний протеїн, якому віддають перевагу спортсмени, що використовують важку вагу під час тренування. Головний недолік цього продукту - у неприємному м’ясному присмаку.

Як обрати найкращий протеїн?

Варто зазначити, що не можна виділити найкращий різновид, що задовольнить потреби будь-яких спортсменів.
Жінкам краще віддавати перевагу саме соєвому протеїну, бо він містить аналоги жіночих гормонів фітоестрогенів. Це чудовий варіант для жінок у віці, перед або чи в період менопаузи. Саме це дозволяє покращити не лише результати тренувань, але й загальний стан здоров’я жінки. Варто з великою обережністю застосовувати цей протеїн жінкам, що страждають від захворювань, пов’язаних з надлишковим зростанням ендометрію.

Всього 5 грамів протеїну зможуть замінити кілограми м’яса та величезну кількість яєць. Але це зовсім не означає, що протеїном можна замінити увесь раціон харчування. Щоб організм чудово функціонував, йому потрібні додаткові вітаміни.

* Стаття розміщена на правах реклами. Перед вживанням препаратів та протеїнів обов’язково проконсультуйтесь з лікарем та ознайомтеся з інструкцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus