USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Прийомні батьки отримали соціальні гарантії

10 Березня 2010 16:51
Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів щодо встановлення прийомним батькам соціальних гарантій.
Про це  повідомило Радіо Свобода. За ухвалення документа проголосували 347 депутатів при 226 мінімально необхідних.
Закон передбачає, що на прийомних батьків будуть поширюватися ті ж гарантії, які передбачені законодавством для громадян, які виховують малолітніх дітей без матері.
Крім цього, передбачається, що одному із прийомних батьків надається право на відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку й право на додаткову оплачувану щорічну відпустку тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Provokator Показати IP 10 Березня 2010 17:49
А хто захистить самих дітей від прийомних батьків? Чи всі забули історію про сім’ю з Росії (прийомні батьки всиновлювали дітей щоб потім продавати їх органи)?
seal Показати IP 10 Березня 2010 18:24
До Provokator. Ну це скоріше виняток. І, на мою думку, цей приклад тут не зовсім доречний. Точно так само можна навести і багато історій (і їх буде в сотні разів більше), коли й рідні батьки ставляться до своїх дітей неналежним чином (поцікавтесь судовою статистикою - за рік справ про позбавлення батьківських прав в Україні розглядається майже 20 тис. І, практично, 90% з них закінчуються тим, що діти залишаються сиротами при живих батьках. Що, по Вашому, робити з цим? Хто захистить дітей від рідних батьків? Так, безумовно, контроль за всиновленням повинен бути жорстким. Але, те, що прийомних батьків почали урівнювати в правах з батьками рідними, як на мене, дуже великий плюс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus