USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Призер «Україна має талант» Олександр Божик вперше виступить у Луцьку. Інтерв'ю

22 Січня 2020 07:00
Вперше до Луцька з сольним концертом завітає скрипаль-віртуоз, композитор та шоумен Олександр Божик. 24 січня музикант виступатиме не сам, а у супроводі цілого рок-оркестру. Як зазначає музикант, його концерти вирізняються серед інших своїм драйвом та енергією, і додають настрою глядачам на цілий рік!

Ми вирішили дізнатися, чим дивуватиме артист та що відбулося у минулому році у його концертному та особистому житті.

– Олександре, поділіться з нашими читачами, що ви цікавого приготували для своїх шанувальників?

Ви знаєте, я дуже люблю сміливі експерименти. Завжди намагаюся зробити щось цікаве та неординарне, наприклад поєднати музику Антоніо Вівальді та AC/DC в одному творі. Так як ми вперше виступатимемо у Луцьку, то будемо дуже старатися, щоб завоювати свого слухача! Перед нашою командою стоїть важливе завдання зробити шоу справді яскравим та незабутнім, і я впевнений, що нам це вдасться – адже ми вже десять років виступаємо у такому форматі. Буде класична музика, шоу-номери, кавери на відомі світові хіти, і звичайно ж, авторська музика.

– Переглядаючи відео з минулорічних концертів в інших містах, ми дійшли до думки, що одним з найяскравіших номерів стала кавер версія хіта від «Imagine Dragons» – Believer. Які сучасні хіти будуть цього разу?

Ви праві, минулого року дійсно цей хіт зібрав найбільше перепостів та коментарів у соцмережах. Цього разу досить складно було щось таке цікаве знайти, щоб воно добре звучало на скрипці. Але коли у супермаркеті я почув від касирши «Охрана, отмєна», то я згадав про інтернет-сенсацію цього року Jerry Heil і вирішив зробити дуже сміливий експеримент на одну з її пісень. Яку саме, почуєте вже на концерті. Але звичайно, буде багато нової авторської музики та світових хітів, які я вперше виконуватиму. Окрім класичних композиторів слухачі почують музику гуртів Nirvana, Queen, GunsN’ Roses, Led Zeppelin та інших.
– Розкажіть нам, що відбувалося у вашому концертному житті минулого року, чи були якісь цікаві проекти про які хотіли б розповісти? Наскільки нам відомо, ви нещодавно повернулися з туру містами Америки?

Так, проектів дійсно було багато. Варто згадати про велику кількість концертів у Польщі разом з моїми друзями з «Galitsyna Art Group», ми виконуємо саундтреки до кінофільмів у поєднанні з пісочною анімацією та світловим шоу. Цей проект дуже популярний у Польщі, і збирає велику кількість глядачів. Була велика кількість проектів в інших країнах – Ізраїлі, Румунії, Канаді, Америці. Зокрема зовсім нещодавно я повернувся з благодійного туру містами Америки, де ми разом із фондом «Revived Soldiers Ukraine» збирали кошти для реабілітації наших військових. На п’яти концертах нам вдалося зібрати більше 60 тисяч доларів!

– Це дуже важливо, коли виконавець окрім сольних проектів займається також і благодійністю. Зважаючи на таку велику кількість концертів, напрошується запитання, чи ваша дружина відпускає вас на довгі періоди чи подорожує разом з вами?

Звичайно, що відпускає! У нас це так би мовити сімейна справа, вона – мій музичний директор, і займається організацією усіх виступів. Коли є можливість ми подорожуємо разом, коли ні – то я сам. Це все зумовлено тим, що у нас маленька донечка Вікторія, і ще складно з нею мандрувати. Але ми вже усі разом були на концертах в Ізраїлі, це був наш перший досвід, і ми щасливі, що все пройшло дуже вдало. Зовсім скоро ми будемо завжди мандрувати разом, і хто знає, можливо донечка також стане музикантом?

– Нещодавно ви на своєму каналі YouTube разом зі своєю дружиною створили цікавий проект, розкажіть про нього.

Так як поєднання скрипки та фортепіано для мене з дружиною є ідеальним, ми вирішили створити свій власний проект, де ми знімаємо відео на кавери відомих світових та українських хітів. Називається він Bozhyk Duo, і має за ціль випускати кожного четверга нове відео, тобто загально виходить близько 52 відео щороку! Це досить складно, займає багато часу, але нам це дуже подобається, і ми щоразу дістаємо все більше схвальних відгуків та позитивних коментарів. Також в рамках сольного концерту у Луцьку слухачі зможуть щось послухати з проекту Bozhyk Duo.

– Поділіться вашими планами на наступний рік і розкажіть, на яких сценах вас можна буде побачити та почути.

Розпочали ми цей рік 3-го січня концертом у Львівській Опері, точніше навіть двома в один день, бо було багато бажаючих нас почути. Тур продовжився містами Західної України – Тернопіль, Рівне, Луцьк та Івано-Франківськ. Потім на мене чекають цікаві проекти в Австрії, Канаді, Америці, Румунії, Польщі та інших країнах. Паралельно записуємо новий авторський диск, який обов’язково запрезентуємо наступного року. Окрім того серед планів розвиток проекту Bozhyk Duo та вже сольні концерти саме у цьому напрямку. Планів багато, і я радий, що моє скрипкове шоу з кожним роком стає все популярнішим та розширює географію своїх виступів.

– Олександре, дякуємо вам за інтерв’ю, бажаємо вашій команді успішних концертів та реалізації усіх проектів! Наостанок маєте можливість звернутися до наших читачів.

Дякую за цікаве спілкування, бажаю вам та вашим читачам процвітання, розвитку та здійснення усіх мрій! Нехай цей рік для усіх нас стане направду особливим та успішним! Натхнення вам, багато радості, любові та усмішок! Чекаю усіх на своїх концертах, адже кожному з нас вкрай необхідно трохи позитиву та енергії, а цього завжди вдосталь на наших сценах!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Люди Показати IP 22 Січня 2020 09:36
Вчора на благодійному концерті виступав Олександр Клименко, але щось в новинах мовчать, хочеться подивитись фото і відео.
Людмила Показати IP 22 Січня 2020 22:56
Це чудово, що такий талант буде у нас в Луцьку!
Людмила Показати IP 22 Січня 2020 22:58
Це чудово, що такий скрипаль буде у нас в Луцьку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus