USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Психологічні травми у дітей через розмови батьків про «Майдан», - психолог

30 Січня 2014 10:00
Про те, що діти отримують психологічні травми через події в Україні, говорили учасники круглого столу, який ініціювала громадська організація «Майдан».

На думку учасників круглого столу музиканта і підприємця Олександра Сидоренка, ведучого «Радіо-Луцьк» Юрія Кльоца, діалог влади, політиків і громади – найкращий спосіб відшукати компромісні варіанти врегулювання кризи, інформує «Вісник+К».

Активісти громадської організації «Майдан» виступають за те, щоб кожен громадянин міг висловити свою точку зору з гарячих питань, публічно озвучити позицію своєї територіальної громади. «Майдан» готовий залучати активістів громадських організацій, експертів до переговорів влади й опозиції, вносити конструктивні пропозиції для пошуку консенсусу.

«У нинішній ситуації через жорстокість та кровопролиття страждають не тільки учасники Євромайдану, а й їхні сім’ї, – зауважила, аналізуючи наслідки гарячих явищ, що відбуваються в країні, психолог, гештальт-консультант Віта Ковальчук. – Діти, які спостерігають за подіями по телевізору, чують уривки розмов між батьками, отримують психологічні травми. Тому дорослі мають зробити все, щоб вберегти дітей і підлітків від травматичних наслідків».

Учасники круглого столу зійшлися на думці, що силове протистояння заганяє суспільство у глухий кут. Тому замість радикальний кроків потрібно шукати способи європейського демократичного розв’язання конфліктів, зокрема через розвиток в Україні громадянських інститутів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Молодий регіонал Пет Показати IP 30 Січня 2014 10:21
А в мене з народження травма.В нас це сімейне.
Майданутим Показати IP 30 Січня 2014 10:57
Від вашої агресії ваші діти скоро заїкатись будуть...
voron Показати IP 30 Січня 2014 11:23
Які такі інститути? І шо вони дадуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus