USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Барига він, а не державний діяч»: Саакашвілі про Порошенка

13 Березня 2019 09:28
Колишній президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі дав інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону. Новое время зібрало головні заяви політика.

Втратив громадянство і вагу

Щойно мене позбавили громадянства України, я почав стрімко худнути. Я позбувся не тільки громадянства, але і зайвих кілограмів. Немає лиха без добра.

На що живе

У мене контракт з Академією спікерів Нідерландів, яка організовує для мене лекції в різних країнах. Платять не так, щоб сильно. Але за одну лекцію платять більше, ніж я отримував як губернатор Одеської області. У мене були лекції в Нідерландах, Польщі. Зараз збираюся до Німеччини. Лекції на політичні теми. Крім того, якщо я зустрічаюся з грузинськими мігрантами, там є свій фонд. Також є українці, не олігархи, які допомагають. Я б не сказав, що маю великі матеріальні ресурси, на жаль.
Розмова з Порошенком під час окупації Криму

Коли відбувалися ці події (окупація Криму), у мене була розмова з Петром Порошенком. Він мені сказав: Знаєш, Міша, звикся з думкою про те, що Південна Осетія і Абхазія ніколи не повернуться в Грузію. Точно так само ми повинні змиритися з ідеєю, що Криму у нас не буде, але зате у нас буде членство в Євросоюзі і НАТО.

Розчарування в Порошенкові

Я думав, що у нього є історичний шанс і він як амбітна людина його не впустить. Я жорстоко помилявся. Тому що йому влада потрібна для досягнення інших цілей – бути багатшим. Коротше, барига він, а не державний діяч.

Про Труханова

Коли Порошенко вперше відвідував Одесу, він мені говорив, що (мер Геннадій) Труханів – бандит. Він наполягав на тому, щоб Труханів ніде не з’являвся. Труханов декілька разів під’їжджав в аеропорт – охорона Порошенка його відганяла, щоб його не фотографували поруч з Порошенком. Зараз це найкращі друзі.

Про Кернеса

Кернес теж бандит. Але хоч вулиці вміє прибирати.

Про другий термін Порошенка

Якщо Порошенко залишиться (президентом), Росія влаштує на Дунаї кордон з Євросоюзом. А Україна залишиться без найважливішої своєї частини – Півдня.

Порошенко і Зеленський

Ось кажуть: Зеленський – актор. Порошенко справжній актор. Зеленський в порівнянні з ним жалюгідний любитель. Порошенко – великий драматичний актор.

Думаю, що Зеленський – реально антисистемний кандидат. Система настільки всім набридла, що вони готові йти за новим.

Хто більший ворог: Порошенко чи Путін?

Однозначно, ворог для нас усіх – Путін. А Порошенко – це велика проблема. Порошенко вбиває Україну, як Іванішвілі вбиває Грузію. Путіна вони в якомусь сенсі влаштовують. Путін не нападе на Україну повномасштабно, тому що, по-перше, боїться міжнародної реакції, а по-друге, вважає, що Україна самозруйнується. І він не так далекий від істини.

Про Тимошенко

У мене до неї своя слабкість є. Я її знаю багато років. У нас багато розбіжностей. Але коли мене позбавили громадянства, вона висловила солідарність. Вона реально сильна людина. Вона політик у чистому вигляді.

Повернеться в Україну 1 квітня

У мене авіаквиток на 1 квітня цього року. Я лечу до Варшави, а потім до Києва. Збираюся приземлитися в Борисполі. Я впевнений, що Порошенко не пройде до другого туру. І тільки-но він не пройде до другого туру, я більш ніж упевнений, що жоден прикордонник не захоче виконувати його наказ.

Про Гриценка

Я думаю, що це дуже порядна людина. Я не вірю в розповіді про те, що він щось крав, коли був міністром оборони.

Повернення українського громадянства

Я його поверну через суди. Зараз справа застрягла. Суди не виносять остаточне рішення, тому що це явна фальсифікація.

Про перспективу стати прем’єром України

В Україні багато цікавих молодих людей. Я готовий їм радити, ділитися з ними досвідом.

Хотів стати мером Одеси

Найбільше я шкодую, що у мене не було можливості стати мером Одеси. Я так хотів підняти Одесу. Я так хотів її розвинути.

Коли Україна поверне Донбас і Крим

При першій же кризі у Кремлі Україна, яка буде сама в формі, поверне собі Донбас і Крим. До речі, Крим (поверне) швидше, ніж Донбас, тому що на Донбасі було пролито більше крові, це завжди створює труднощі.

Військові плани Росії

Нападати і захоплювати Білорусь немає сенсу, тому що росіяни і так вважають, що ця країна їхня. На НАТО Путін не зможе напасти. Я думаю, він може відхопити арктичну зону Фінляндії, тому що там дуже багато нафти і газу. Фінляндія – не член НАТО, але західна країна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 13 Березня 2019 09:41
Мишка ,мишка,где твоя улыбка...Міша хоче уваги і слави,а його вже забули...Таке воно життя...
Упс Показати IP 13 Березня 2019 09:58
Ніхто ,крім друзів ,не може знати один одного якнайкраще...то ж вірю...обоє рябоє...
Реаліст Показати IP 13 Березня 2019 10:09
Ну хто б говорив. Колишній президетн, втікач з своєї країни, який перебуває в міжнародному розшуку...... Обоє пройдисвіти.
свг Показати IP 13 Березня 2019 13:53
навіщо підіймати політичний труп.живе собі в Нідерландах за кошти дружини і нехай живе. альфонс.
ого до свг Показати IP 13 Березня 2019 15:17
ТА ТИ ЩО-О???«ПІДЛІ ЩУРИ БєПєПє з ганебним крадієм пенсій петьком порошеньком БУДУТЬ ПОКАРАНІ»: ...ти холуй пєті брешеш як жид пєтя, і оком не мругаєш...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus