USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Путін замовив «кампанію впливу» на результат виборів у США. ДОКУМЕНТ

7 Січня 2017 14:42
Президент РФ Володимир Путін намагався посприяти перемозі на виборах у США Дональда Трампа. Такими є висновки звіту американських розвідників, - інформує ВВС.Україна.

У розсекреченому звіті мовиться, що російський президент особисто наказав розгорнути кампанію, що мала на меті вплинути на вибори в США. Звіт розсекретили відразу після того, як начальники розвідувальних служб поінформували про свої висновки обраного президентом Дональда Трампа.

"Ми також вважаємо, що Путін і російський уряд прагнули збільшити шанси на обрання Дональда Трампа тим, що де тільки можливо, дискредитували Гілларі Клінтон і робили публічні порівняння не на її користь", - йдеться у звіті.

Як повідомляє ТСН.ua, у доповіді вказується, що Путін замовив "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підриву демократичного процесу та дискредитації суперниці Дональда Трампа.

"Ми вважаємо, що Путін і російський уряд явно воліли обрання Трапма. Ми також вважаємо, що Путін і уряд РФ прагнули збільшити передвиборчі шанси обраного президента Трампа, зокрема шляхом дискредитації держсекретаря Клінтон", – зазначається у документі. Опублікована частина доповіді зокрема розкриває роль російської пропаганди, а саме каналу RT, головна редакторка якого Маргарита Симоньян наближена до російської влади. Вказується, що канал розгорнув активну роботу як у медіа, так і в соцмережах.

Як зазначає канал "Дождь", доповідь американської розвідки про кібератаки викликаала розпродаж російських акцій - біржові інвестиційні фонди, які торгують акціями російських компаній, стали зазнавати втрат через початок розпродажу цінних паперів в їхніх портфелях.

Скан документу, зокрема, наводить видання The New York Times.

Доповідь розвідки США from tsnua


Нагадаємо, нещодавно адміністрація США прийняла рішення про введення нових санкцій проти Росії після перевірки інформації розвідки про причетність уряду Росії до кібератак, які вплинули на процес виборів президента США, та поширення викраденої інформації. Крім того, США видворили 35 російських дипломатів та їхні сім'ї.

Також влада США закрила дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді через підозру у шпигунстві.

В ЦРУ заявили, що Росія навмисно здійснювала кібератаки під час виборчої гонки, щоб допомогти Дональду Трампу виграти вибори. Сам новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що сумнівається у причетності російських хакерів до зломів комп'ютерних мереж політичних організацій у США під час виборчої кампанії. Ці заяви нового президента викликали шквал критики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 7 Січня 2017 15:57
Може просто почекати 20.01.шоб знов в калюжу не сісти.
Анонім до Анонім Показати IP 7 Січня 2017 18:52
яка калюжа ? це ОФІЦІЙНИЙ звіт CIA
вау Показати IP 7 Січня 2017 20:59
Якби Путіна небуло, його треба було б придумати
Анонім до вау Показати IP 8 Січня 2017 11:04
а чим краща була раша до путлєра ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus