USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Китайський посол у США запевняє, що Пекін не знав про плани Росії напасти на Україну

17 Березня 2022 07:56
Китай спробував би запобігти нападу Росії на Україну, якби знав про плани Москви. Ця війна не йде на користь КНР.

Про це посол Китаю у США Цинь Ган написав у статті Washington Post, передає УНІАН.

«Дозвольте мені відповідально заявити: твердження, що Китай знав, погодився чи мовчазно підтримав цю війну, є чистою дезінформацією. Всі ці заяви служать лише меті перекласти вину та облити брудом Китай», – написав посол.

Він зазначив, що Китай є найбільшим торговим партнером і Росії, і України, а також найбільшим імпортером сирої нафти та природного газу в світі. Посол додав, що на момент вторгнення в Україні перебувало понад шість тисяч громадян Китаю.

«Конфлікт між Росією та Україною не йде на користь Китаю. Якби Китай знав про неминучу кризу, ми зробили б усе можливе, щоб запобігти їй», – пише Цінь Ган.

Китайський дипломат також наголосив, що суверенітет та територіальна цілісність усіх країн, у тому числі й України, мають дотримуватися.

«Щодо України позиція Китаю є об’єктивною та неупередженою: необхідно повністю дотримуватися цілей та принципів Статуту ООН, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн, зокрема й України», – зазначив Цінь Ган.

Він також закликав не пов'язувати Тайвань і Україну.

«Україна – суверенна держава, а Тайвань – невіддільна частина території Китаю. Питання Тайваню – це внутрішня справа Китаю», – вважає посол.

Він зазначив, що Китай виступає за мир в Україні та «готовий зробити все, що в наших силах».

«Наша кінцева мета – покласти край війні та підтримати регіональну і глобальну стабільність», – підсумував Цінь Ган.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus