USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада дозволила абітурієнтам з окупованих територій вступати до вишів без ЗНО

3 Липня 2020 15:48
У п’ятницю, 3 липня, депутати за основу і в цілому, з необхідними правками, підтримали спрощення вступу у вищі навчальні заклади випускникам шкіл із тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму, пише Zahid.net.

Зрештою депутатам вдалось проголосувати за це рішення – його підтримали 310 нардепів.

Зміни передбачають, що діти з ОРДЛО зможуть вступати у ВНЗ України без зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та матимуть можливість вступити у всі ВНЗ України, а не в обмежений перелік, як це відбувається зараз.

Також статтю 44 Закону «Про вищу освіту» доповнено положенням про те, що для осіб, місцем проживання яких є ОРДЛО, територія населених пунктів на лінії зіткнення, тимчасово окупована територія Криму та Севастополя, за їхнім бажанням забезпечується безоплатне навчання зі стипендіальним забезпеченням на підготовчих курсах закладів вищої освіти тривалістю до одного року з наступним вступом до закладів вищої освіти як внутрішньо переміщених осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Оптимістка Показати IP 3 Липня 2020 16:29
І де рівність? Це їх вибір . Чому не зробили щоб діти атошників поступали без ЗНО?
скептик Показати IP 3 Липня 2020 16:58
та видайте їм відразу дипломи. все вони нічого не варті
Лучанка Показати IP 3 Липня 2020 17:18
а наших дітей залишили в дурнях...Скільки нервів,скільки недоспаних ночей,і зараз вони вони в неріних правах.Мало того,що цього року беруть до уваги результати ЗНО з 2017 року,то ще й без екзаменів поступають з окупованих територій.І після цього ми боримося за справедливість?Уявляєте який буде конкурс?Це потрібно бути ідіотом,щоб не скористатися вчитися без ЗНО.А нам сили і витримки це все пережити
Народна прокуратура Показати IP 3 Липня 2020 18:02
Це робиться, нібито, з метою кращою інтеграції територій ОРДЛО в склад контрольованої українською владою території України, але насправді це теоретична ліберальна дурість. І ті мешканці, і виховані ними діти моляться на Путіна і Расєюшку і, проникнувши до органів влади України, продовжать робити все на шкоду цій державі.
Ее Показати IP 3 Липня 2020 18:24
Для країни, люди з центральних і західних областей то не українці. Для них українці ті які кричать за руский мир...
Так Так Показати IP 3 Липня 2020 23:26
Ну що наголосували за Зелень? Тепер їжте не обляпайтесь! Тепер так буде скрізь і всюди - в пріоритеті будуть ті, що з Донбаса!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus