USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Рада схвалила законопроєкт про легалізацію цивільної вогнепальної зброї

23 Лютого 2022 11:56
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про право на цивільну вогнепальну зброю» № 5708, який легалізовує право на придбання вогнепальної зброї для українців.

За законопроект на засідання 23 лютого проголосували 274 депутати, передає Дзеркало тижня.

Відповідно до проекту закону документ регулює суспільні взаємини, що виникають у сфері реалізації права громадян та юридичних осіб в Україні на цивільну вогнепальну зброю, бойові припаси до неї, а також конструктивно схожі зі зброєю та бойовими припасами вироби та визначає правовий статус власності на цивільну вогнепальну зброю.

При цьому законопроєкт залишив для цивільної зброї виключно нішу мисливського і спортивного інструменту, за носіння якого в спорядженому вигляді за межами мисливських угідь або стрільбищ передбачається кримінальна відповідальність

Водночас обмеження на володіння стосуються:

– гладкоствольної, короткоствольної вогнепальної зброї, призначеної для стрільби патронами;

– нарізної зброї калібром більше 127 мм, якщо швидкість польоту кулі перевищує 700 м/с;

– револьверів;

– довгоствольної гладкоствольної вогнепальної зброї калібром більше 27 міліметрів;

– накладних нарізних стволів до гладкоствольної вогнепальної зброї;

– бойових припасів бронебійного, вибухового чи запального, а також снарядів для подібних бойових припасів;

– бойових припасів, спеціально сконструйованих для посилення пробивної та вражаючої дії.

Як зазначають, для обліку зброї буде створено Єдиний державний реєстр цивільної зброї – єдина державна інформаційно-пошукова система обліку зброї, що міститиме відомості про права на зброю, а також про об’єкти та суб’єкти цих прав. Держателем реєстру зброї буде Міністерство юстиції України.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада відхилила законопроект № 4335 «Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї», а також альтернативний до нього проект № 4335-1. Зокрема, законопроект № 4335 пропонував дозволити придбання та зберігання зброї, тоді як альтернативний проект № 4335-1 передбачав дозвіл і на її носіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
факт Показати IP 23 Лютого 2022 12:28
Поки у першому читанні! Але нашим… дати такий дозвіл - готуйтесь до сплеску насилля :(
Не байдужий до факт Показати IP 23 Лютого 2022 13:52
Насильникам дозвіл на зброю не потрібен, вони і так її мають. Який відсоток у нас не адекватних людей? На те він і дозвіл, щоб не всім його давати
Я до Не байдужий Показати IP 23 Лютого 2022 14:15
90%
Александр - 1 до Я Показати IP 23 Лютого 2022 15:21
Вы, я так понимаю - 10%..
Фак до факт Показати IP 23 Лютого 2022 14:13
До якого сплеску? Що змінилось для громадян у набутті дозволу на зброю? Реально, НІЧОГО!!! Реально, як треба були сертифікати, довідки, сейфи і рапорти, так і зараз це все потрібно. Навчання, як було обовязковим,так і лишилося.
Петро Показати IP 23 Лютого 2022 12:55
Яке насилля, завтра нас будуть вбивати, чим будеш дурню захищатися, стояти будемо і дивитися?
Іван до Петро Показати IP 23 Лютого 2022 13:29
А до цього часу, щось заважало озброїтись? Хто хотів, офіціно все купили, пройшли тренування і готові застосовувати зброю для захисту життя здоровя згідно з законодавством. Багато хто чекає, коли в центрі з військового КРАЗу будуть АК і цинки з набоями роздавати. Іншим, а це 80% населення, по барабану зброя взагалі. Вони обирають нові шмотки і телефони замісь зброї і набоїв до неї.
Александр - 1 Показати IP 23 Лютого 2022 13:58
Наше общество "созрело" к такому решению. Тем более в ситуации в какой сейчас Украина..
Підпільник Кіндрат Показати IP 23 Лютого 2022 21:12
За носіння револьвера в спорядженому стані за межами стрільбища- кримінальна відповідальність ?? Хто роз"яснить ? До наступу "братьев" з дилинири встигнем придбати ?)) Чи це буде (якщо буде) років через 10 ? Хто чув про проект наказу МВС " Про спрощення порядку придбання зброї"? Є щось новенького ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus