USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Рада ратифікувала угоду, що дозволить налагодити в Україні виробництво Bayraktar

14 Грудня 2022 09:22
Верховна Рада у вівторок ратифікувала угоду між Україною і Туреччиною щодо співробітництва у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, пише Європейська правда.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснював, що ця угода дозволить налагодити в Україні виробництво Bayraktar.

«Це дозволить побудувати в Україні завод із виробництва та обслуговування славнозвісних безпілотників Bayraktar», – зазначав Шмигаль.

Угода була підписана президентами двох країн ще в лютому, до початку повномасштабного вторгнення РФ.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, безпілотники, що вироблятимуться на заводі в Україні, будуть обладнувати двигунами українського виробництва.

Також мають створити навчальний центр для підготовки фахівців з управління Bayraktar різних категорій.

До слова, як раніше повідомляв посол України в Туреччині Василь Боднар, реалізація проєкту виробництва безпілотників Bayraktar в Україні триває, власник компанії Baykar вже придбав земельну ділянку в Україні.

Тим часом, на росії заявили, якщо в Україні збудують завод з виробництва ударних безпілотників Bayraktar, його відразу розбомблять збройні сили РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus