USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Рада розширила перелік тих, хто не підлягає призову

29 Липня 2022 14:37
Верховна Рада відтермінувала призов на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам, а також розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, пише УНН.

«Рада ухвалила відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам», – зазначив Гончаренко.

Нардеп також повідомив, що Рада проголосувала за надання відпусток для догляду за дитиною не лише жінкам, а й чоловікам, у разі якщо обоє є військовослужбовцями. Норма розповсюджуватиметься на рівних умовах у мирний час та в особливий період чи воєнний стан.

Читати ще: «Чоловіки в лісах ховаються». Що не так з каналами про видавання повісток у Луцьку й до чого тут ІПСО РФ

Окрім цього, Рада розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації, зазначив Гончаренко.

Читати ще: Хто з чоловіків призовного віку може перетинати кордон та на який термін. Кабмін вніс зміни

Зокрема, призову не підлягають військовозобов’язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, в Україні триває загальна мобілізація населення до лав ЗСУ. При цьому в країні немає черговості призову військовозобов’язаних. План проведення мобілізації людських та транспортних ресурсів на території конкретної області розробляють на основі вихідних даних та висновків щодо оцінки мобілізаційної обстановки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus