USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рада вирішує долю депутатської недоторканності. Трансляція

3 Вересня 2019 11:04
Сьогодні Верховна Рада розгляне у другому читанні законопроект про скасування депутатської недоторканності. За Конституцією, він має набрати 300 голосів.

У залі зареєструвалися 393 народних депутати. Це перше засідання ІІ сесії парламенту 9-го скликання, пише Gazeta.ua.

Крім недоторканності, обранці планують звільнити міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова з посади члена ради Нацбанку.

Також сьогодні присягу на вірність українському народові складуть 5 народних депутатів від партії «Слуга народу», які ввійдуть до парламенту замість новопризначених урядовців – це Анатолій Остапенко, Тетяна Циба, Іван Калаур, Юлія Гришина та Ольга Руденко.

Далі парламентарії планують включити до порядку денного та направити до Конституційного суду 7 президентських законопроектів, які передбачають зміни до Конституції. Вони стосуються скасування адвокатської монополії; закріплення повноважень президента утворювати незалежні регуляторні органи, НАБУ, призначати та звільняти з посад директорів НАБУ і ДБР; законодавчої ініціативи народу; уповноважених Верховної Ради; зменшення конституційного складу Верховної Ради та закріплення пропорційної виборчої системи; додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата; консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus