USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ракета, створена за участі України, вивела на орбіту понад 50 супутників

4 Вересня 2020 07:00
3 вересня 2020 року з космодрому Куру у Французькій Гвіані відбувся 15-й успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу Vega. Блок маршового двигуна виготовило держпідприємство «ВО Південний машинобудівний завод».

Про це повідомляє Економічна правда.

«В рамках програми Європейського космічного агентства під назвою Small Spacecraft Mission Service ракета-носій Vega вивела на сонячно-синхронну орбіту 53 мікро- та наносупутників: 7 мікросупутників вагою від 15 кг до 150 кг та 46 кубсатів. Ці космічні апарати, які належать 21 організації з 13 країн, призначені для обслуговування різних програм, включаючи спостереження за Землею, телекомунікації, науку, технології та освіту», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що блок маршового двигуна РД-843, який використовується у складі рідинної рушійної установки 4-го ступеня РН Vega, розробило ДП «КБ «Південне» та серійно виготовляє ДП «ВО Південний машинобудівний завод».

«Відмінною особливістю БМД РД-843 є можливість багаторазового запуску під час польоту (до 5 включень), завдяки чому забезпечується розведення супутників на різні орбіти. Зараз тривають роботи з покращення характеристик двигуна з метою розширення діапазону виведених корисних навантажень», – заявили в бюро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 4 Вересня 2020 11:57
БРАЛИ УЧАСТЬ: зробили шпицю до пятого колеса до воза
Лучанин до скептик Показати IP 4 Вересня 2020 13:28
Шпицю не шпицю, але бач як та шпиця вату впекла, прям розпеченим дротом по харі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus