USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ракети «Циркон» можуть стати викликом для української ППО, – британська розвідка

14 Лютого 2024 14:59
Застосування Росією гіперзвукової ракети «Циркон» під час атак на Україну може стати викликом для ППО через її швидкість та маневреність.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У британській розвідці прокоментували інформацію, що під час ракетної таки на Україну 7 лютого Росія могла вперше застосувати ракету «Циркон». Вона була розроблена для військово-морського флоту і здатна розвивати швидкість до 9 Махів на відстані до 1000 км.

Водночас аналітики зауважують, що відсутність у Чорному морі кораблів, які б перевозили ракети, викликає питання щодо способу її запуску. Тож припускають, що для цього була пристосована російська система берегової оборони К-300 наземного базування.

Читати ще: Атакували дронами «Магура»: розвідники показали, як потопили «Цезаря Кунікова»

«Якщо її (ракети «Циркон» – ред.) використання підтвердиться, це стане значним викликом для української протиповітряної оборони через її швидкість і маневреність», – сказано у звіті.

Аналітики вважають, що російські війська випробовують нову оперативну систему озброєнь в умовах реального конфлікту, «щоб забезпечити впевненість та продемонструвати можливості».

Як повідомляли, фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що російська ракета 3М22 «Циркон» використовувалася під час атаки по Києву 7 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus