USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Разом побудуємо сильну Україну»: що передбачає Лондонська декларація, підписана Зеленським і Сунаком

9 Лютого 2023 15:05
Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак підписали Лондонську декларацію, яка передбачає поглиблення співпраці між країнами. Зокрема, у документі йдеться, що Великобританії, як і раніше, надаватиме всебічну підтримку, а також сприятиме відновленню територіальної цілісності України у загальноприйнятих кордонах.

Крім того, британський уряд має намір співпрацювати з союзниками щодо поглиблення оперативної сумісності України з НАТО та прискорення переходу нашої країни на стандарти НАТО. Про це йдеться у тексті Лондонської декларації, передає Obozrevatel.

Декларація визначає, що Великобританія, як і раніше, віддана наданню не тільки військової, а й гуманітарної допомоги тим, хто її найбільше потребує. Йдеться, в тому числі, про допомогу з відновлення енергосистеми України та іншої цивільної інфраструктури, яка постраждала від ракетних ударів Росії.

Крім того, йдеться про те, що співпраця країн буде спрямована на довгостроковий розвиток збройних сил, щоб звести нанівець агресію Росії в майбутньому. Для цього Великобританія збільшить кількість українських військових, які навчаються, а також напередодні саміту у Вільнюсі британська сторона працюватиме з союзниками над прискоренням переходу України на стандарти НАТО.

Читати ще: Танки Challenger 2 будуть в Україні вже у березні, – Сунак

«Разом з нашими найближчими партнерами ми слідуватимемо довгостроковим зобов’язанням у сфері безпеки, які підтримуватимуть Україну, щоб вона могла захистити себе та стримати майбутню російську агресію», – йдеться у тексті декларації.

Також британський уряд буде одним із організаторів Конференції з відновлення України у Лондоні 21-22 червня. Ця робота буде спрямована на побудову сучасної, сталої української економіки, яка зміцнить верховенство закону, боротьбу з корупцією та сприятиме проведенню реформ.

«Ми впевнені, що разом з нашими союзниками та партнерами ми переможемо незаконне та неспровоковане вторгнення та разом побудуємо сильну Україну, де панують мир та процвітання», – йдеться у Лондонській декларації.

Як повідомляли, 8 лютого Президент України Володимир Зеленський відвідав Велику Британію, де зустрівся з прем’єр-міністром Ріші Сунаком. Вони обговорювали оборонні питання та домовилися про постачання Україні далекобійної зброї. Сторони також погодили постачання Збройним силам України значної кількості броньованої техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus