USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Танки Challenger 2 будуть в Україні вже у березні, – Сунак

8 Лютого 2023 22:53
Британські основні бойові танки «Челленджер 2», які будуть доставлені в Україну наступного місяця, змінять ситуацію на полі бою.

Про це заявив Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на пресконференції у середу разом з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.

«Шлях з України до Великої Британії був добре протоптаний за останні шість місяців: 10 тис. ваших солдатів пройшли військову підготовку, і щотижня їх прибуває все більше. Лише кілька днів тому десятки з них прибули, щоб навчитись керувати нашими танками «Челленджер 2». Мені сказали, що вони вже опановують мистецтво керування цією складною 62-тонною зброєю, яка незабаром змінить ситуацію на полі бою у вашій країні», – сказав Сунак.

Він запевнив, що Сполучене Королівство завжди буде поруч з українцями – «вірними і непохитними друзями».

«Ми обидва знаємо, що неймовірна сила та надихаюча хоробрість українського народу врешті-решт переможе тиранію. Саме тому ми тренуємо і озброюємо його технікою, необхідною для відсічі російським військам», – заявив британський прем’єр.

Читати ще: Польща розширить програму навчання українських військових

Він додав, що Британія прискорить доставку свого обладнання та обладнання союзників до України, «щоб забезпечити його доставку на фронт найближчими днями і тижнями, а не місяцями чи роками».

«Українські екіпажі, які прибули минулого тижня, будуть використовувати танки «Челленджер 2» для захисту суверенної території України вже наступного місяця», – заявив Сунак.

Також повідомив, що Сполучене Королівство розширить тренувальну програму для українських військових, у рамках якої лише за останні шість місяців було підготовлено 10 тис. військовослужбовців, морських піхотинців і пілотів винищувачів, щоб «забезпечити Збройним силам України здатність захищати свою країну впродовж наступних поколінь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus