USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

РДА Волині саботують програму дешевих кредитів «Власний дім»

13 Листопада 2017 17:15
Під час найближчого сесійного засідання Волинська обласна рада розглядатиме програму «Власний дім» на 2018-2020 рік. Ця програма передбачає дешеві кредити під 3% на будівництво та реконструкцію житла для жителів сільської місцевості. Однак, на Волині сільські голови мало знають про її існування. Так, зокрема, чиновники державних адміністрацій та керівництво фонду «Власний дім» на Волині саботують наміри обласної ради, - переконаний депутат Михайла Імберовського.

Про це пише журналістка Куць Валентина у своєму блозі на Громадському. Каже, дізнаватись, хто отримує бюджетні кошти за цією програмою, журналістам довелося через суд – про це у матеріалі «Сільські пільгові кредити під 3% – для наближених.

Далі текст блогу подаємо без змін:

"Після розслідування та роботи обласних депутатів, до програми внесли зміни. Зокрема, за пропозицією депутата Михайла Імберовського до програми внесли «Порядок надання та використання коштів обласного бюджету для видачі кредитів». Цей Порядок передбачав створення районних комісій, які розглядатимуть заяви селян, формуватимуть чергу та вирішуватимуть питання про надання кредиту. Ці комісії вирізнятимуться тим, що сюди входитимуть представники громадських об’єднань, яких повинно бути не менше третини.

Як не дивно, але новий порядок не став обов’язковим до виконання райдержадміністраціями.

Вони, хоч і створили такі комісії, але представників від громадськості там була меншість. У цьому переконався депутат Михайло Імберовський, який перевіряв виконання програми в області.

За словами депутата, в деяких РДА сумлінно створили такі комісії з громадськими представниками, в деяких зовсім не створили, а деякі просто проігнорували це –, наприклад, Луцька РДА.



І зовсім не дивно, що на 2018 рік в облраді планують затвердити ту ж Програму, але вже без вказаного Порядку.

– На жаль, я бачу, що чиновники державних адміністрацій та керівництво фонду «Власний дім» на Волині і далі саботують наміри обласної ради, – розповідає Михайло Імберовський. – Направивши депутатські звернення всім райдержадміністраціям, я отримав здебільшого відписки, які свідчать, що вимоги порядку не виконані. Щодо об’єднаних громад, то більшість сільських голів і не знають про існування такої програми, а якщо і знають, то знаючи з досвіду минулих років не вірять, що їх мешканцям нададуть кредити. В цьому році закінчується діюча обласна програма і облдержадміністрацією підготовлено проект нової. У нас була домовленість з департаментом агропромислового розвитку, що при підготовці програми до неї буде включено окремим розділом вже діючий «Порядок». На жаль, я бачу, що наші домовленості не виконані, адже нова Програма на 2018-2020 роки такого Порядку не містить.

Чиновники хочуть, певно, тихенько знову повернутися до ручного управління цими коштами і викинути із цього процесу всі новели щодо роботи місцевих комісій з визначення черговиків та оприлюднення відповідної інформації на офіційних сайтах рад та адміністрацій.


До речі, на 2018-2020 роки заплановано 75 млн 800 тисяч гривень".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
зннаю Показати IP 13 Листопада 2017 17:44
це той ярмольський який має в маяках 10 земельних ділянок "від бога"
Малонетреба до зннаю Показати IP 14 Листопада 2017 21:45
Якщо він проживав чи його родичі проживали в Маяках, то не диво що він має там землю. Люди користуйтеся своїм конституційним правом на землю. Йдіть завтра до голови і пишіть заяву про виділення земельної ділянки. Не бійтеся що відмовлять-ви пишіть і хай вам письмову відповідь дадуть. Мараторій знімуть тоді мене згадаєте,що добре порадила.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus