USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Речниця прокуратури Волині презентувала збірку ліричної поезії

15 Листопада 2019 12:05
Приглушене світло. Добре вино. Приємна музика від Мікаеля Гюлазяна. І лірика – така, від якої перехоплює дихання, яка видобуває десь із денця серця тремтливі ноти ніжності, викресує ті іскри, що запалюють пристрасть… У атмосферному місці – клубі «Цитра» – 14 листопада відбулася презентація книги поезій речниці прокуратури Волині Наталки Мурахевич «Інкрустації на лезах вечорів». До слова, цього дня вона святкувала не тільки народження збірки, а й власний день народження.

«Моя книга народжувалася під настрій, коли приходило натхнення. Доля подарувала мені людей, які мене підтримували, – поділилася авторка. – У доволі дивний і випадковий спосіб знайшовся видавець. Ми ніколи не бачилися, спілкувалися у телефонному режимі та в електронному листуванні. Це пані Олена Корбуш, власниця видавництва Корбушів у Києві. Вже за самим його описом на сайті я зрозуміла, що це видавництво для мене. Вони дуже прислухаються до автора, мінімально правлять у його мріях щодо того, який книга має мати вигляд візуально. Зважаючи на те, що збірка у мене перша (сподіваюся, не остання), дуже хотілося, щоб вона була естетично оформлена, тобто щоб вірші були ілюстровані світлинами. На цих світлинах – я. Втілювати цю мрію допомагав Володимир Стельмах».

Цього вечора Наталка Мурахевич дякувала усім тим, хто в неї вірив і підтримував: батькам, сестрі, дітям, друзям, колегам. «За ці два роки, упродовж яких творилася збірка, відчула присутність і підтримку дуже багатьох людей, – каже авторка «Інкрустацій на лезах вечорів». – Тож сьогодні дякую всім, хто є біля мене щодень».

Лунало багато теплих слів на адресу іменинниці, близькі подруги та донька Віолетта читали улюблені поезії зі збірки, а Мікаель Гюлазян підбирав музику – щоразу таку, яка була в тональності того чи того вірша.

«Сьогоднішній вечір я запам’ятаю на все життя. Це дуже цінний для мене момент. Я є тією людиною, яка була присутня при створенні цієї поезії. Бачила, коли до мами приходить натхнення, тоді вона зачинялася в кімнаті й творила. Я бачила, коли вона писала і плакала від тих емоцій, які виливала у віршах. Дуже рада, що вийшла мамина книжка. Я нею пишаюся і сильно люблю», – поділилася Віолетта Мурахевич.
«З Наталкою ми знайомі давно. У дечому ми з нею дуже схожі, в дечому – дуже різні, – розповіла подруга авторки збірки, речниця СБУ у Волинській області Іванна Поліщук. – Усі, хто знайомий з Наталкою, знають, що це дуже цікава й неординарна особистість. Так, як вона, описати чи схарактеризувати якусь ситуацію не зможе ніхто. Ми разом багато подорожували, мали можливість спілкуватися. З нею ми можемо говорити годинами, можемо годинами листуватися. А можемо годинами мовчати. І це завжди буде комфортно. Такі люди приходять в твоє життя невипадково й дуже-дуже надовго. Назва книжки – «Інкрустації на лезах вечорів» – дуже характеризує Наталку. Тому що вона – це вогонь емоцій. Той вогонь, що обрамлений у неймовірну чуттєвість, а іноді – беззахисність. Я впевнена, що ця книжка перша, але аж ніяк не остання. У Наталки є багато дуже класних чуттєвих речей. І я сподіваюся, що вони також колись стануть доступними для поціновувачів».

Цього вечора гості довго смакували вино і тонку та вишукану поезію, вбрану в мереживо чуттєвості й помережану хорошою музикою. Відтак всі охочі мали нагоду поповнити власну книжкову колекцію збіркою «Інкрустації на лезах вечорів».

Оксана ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus