USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На митному посту «Устилуг» – обшуки через контрабанду

16 Червня 2018 08:00
У рамках кримінального провадження прокуратура Волинської області здійснила санкціонований обшук на митному посту «Устилуг» Волинської митниці ДФС. Попередньо відомо, що в результаті обшуків вилучали комп’ютерну техніку, зокрема сервери.

Обшуки відбулись 14 червня. Цей факт підтвердила речниця прокуратури Волинської області Наталя Мурахевич, проте жодних деталей інциденту не повідомила.

Головний державний інспектор з питань звернень та доступу до публічної інформації Волинської митниці ДФС повідомила, що обшуки відбувались санкціоновано, на підставі ухвали суду. Будь-які деталі обшуку розголошувати відмовилася, посилаючись на таємницю слідства.

Проте, як повідомило Інформаційному агентству Волинські Новини джерело у Волинській митниці ДФС, обшуки пов’язані з контрабандою та ввезенням товарів з Польщі.

Як розповідав раніше колишній іспектор відділу роботи з персоналом Волинської митниці ДФС Петро Євтушок, через кожного начальника одного митного поста за зміну проходить 50-250 тисяч доларів від контрабандистів. Керівництво митниці тисне на підлеглих, провокуючи корупцію, тому чимало з них звільняються. Тож Петро Євтушок звернувся до НАБУ щодо неправомірних дій начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького. Через це на Євтушка почали тиснути, а згодом – звільнили.

Також джерело на митниці повідомило, що на запит прокуратури Волині надійшла відповідь з Польщі, де зазначалось, що чимало бусів українські митники оформляють як «пусті», хоча з Польщі вони виїжджають вщент завантажені. Проте цю інформацію у прокуратурі області наразі не коментують.

«Суми хабара можуть коливатися від 200 до 1000 доларів на одну машину, дивлячись, який товар. Інспектори митниці просто залякані, їм дали план, так званий нелегальний план збору цих грошей, і в кінці місяця за будь-яку ціну вони мають цю суму здати», - зазначав Петро Євтушок, який показав журналістам сотні фотографій забитих бусів – їх фотографують самі митники, аби здати «звіт» керівництву.
«Начальник митниці дав вказівку фотографувати буси, щоб контролювати. Бувало всяке, адже це контрабанду на митниці ніхто не поборов і ніхто не поборе. Але за всі роки роботи я такого не бачив, щоб сам начальник митниці давав такі вказівки», – поділився Петро Евтушок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Червня 2018 09:38
Швидкий порядок наведе!!!!
Мент Показати IP 17 Червня 2018 17:53
Вже багато він навів порядку...
Олександр Показати IP 19 Червня 2018 10:34
Головні хабарники працівники СБУ, які кришують та є "смотрящими"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus