USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Регочемо, матюкаємося, а їм від цього добре»: славнозвісні Бампер і Сус влаштували у Луцьку благодійний концерт

8 Грудня 2022 19:28
До Луцька з великим благодійним концертом на підтримку ЗСУ завітали улюбленці публіки – гумористичний дует Бампер і Сус.

Дійство відбулося 7 грудня у розважальному центрі «Промінь» й зібрало ледь не повен зал поціновувачів харизматичних артистів та їхнього прямолінійного й відвертого гумору, цілком позбавленого цензури.

Луцьк став першим із 11 запланованих міст туру з символічною назвою «Грієм душу». І хоч востаннє хлопці бували у Луцьку з концертом ще у 2019 році, проте конект із тутешньою публікою зберігся на всі сто. Уже з перших хвилин появи майстрів стьобу й смачного гострослівного суржика на сцені найсміливіші глядачі активно обмінювалися жартами з артистами, які своєю чергою влучно жонглювали не лишень приколами-заготовками, а й дотепними блискавичними імпровізаціями. Зал вибухав сміхом, реготав, аплодував – сумно й нудно не було нікому.

Які часи – такі й жарти, тому кепкували здебільшого з недолугої російської армії та їхніх «вождів», фантазували, як живеться українцям без світла. А чого варті історії про те, як Бампер і Сус переганяли на передову «уазік» чи «таблетку».
Влаштували під час концерту й справжній аукціон, зібравши додаткові кошти для потреб ЗСУ. Додала настрою публіці й жартівлива лотерея, у якій артисти не шкодували дотепів для найактивніших глядачів.

Бампер і Сус – персонажі українських акторів Олексія Супруна і Сергія Щербакова, творців популярного YouTube-каналу BAMPER TV, який заслужено збирає мільйонні перегляди.

Нині хлопці активно допомагають із придбанням та доставкою автомобілів та інших необхідних для наших захисників речей, а також волонтерять, відвідуючи й розважаючи своїм правдивим й напрочуд живим гумором військових.
«Наші захисники й захисниці дуже потребують розвантаження, емоційного відпочинку. Коли приїздиш до них, жартуєш, дуркуєш і бачиш, як їм від цього стає легше, як щиро вони сміються, то розумієш, що місце для гумору є завжди», – констатує Олексій Супрун.

«Ми вже неодноразово чули, що їм більше подобається саме гумор, аніж коли хтось приїздить і співає сумних пісень. Сумного їм і так тепер не бракує», – додає Сергій Щербаков.

«Справді дивує: хай куди б не їхали – чи у військову частину, де все спокійно, чи у місце навіть доволі небезпечне – вони все одно сприймають гумор на ура та ще й дякують нам за нашу роботу. І ми прозріваємо, бо насправді ж нічого особливого не робимо: приїжджаємо, регочемо, матюкаємося, а їм від цього добре. Армія – це взагалі – рідний дім нашого гумору, бо ми говоримо їхньою мовою. Тому ми щасливі від того, що можемо зробити добре нашим захисникам», – зауважує Олексій Супрун.
Основою для найсвіжішої програми Бампера і Суса стали пригоди, які траплялися з артистами протягом останнього часу, коли їм із шаленими перипетіями доводилося переганяти автівки для війська.

«Коли в дорозі у машині щось відмовляє, то там тобі аж ніяк не смішно. Та коли справа зроблена й авто у хлопців, можна вже з цього і постібатися, пригадати, з якими пригодами довелося діставатися у пункт призначення», – розповідає Сергій Щербаков.

«Насправді в такі моменти ти радієш, що машина зламалась у нас в дорозі, а не у них на полі бою, – додає Олексій Супрун. – Направду, зараз запит номер один – це машини, принаймні у нас таких прохань найбільше. Точно можу сказати, що ніхто не потребує харчів, з цим проблем немає. Буває, що просять привезти чогось смачненького: київський торт, домашнього сальця, халви з арахісом».
Олексій та Сергій відзначають, що допомагати намагаються лишень тим, кого знають особисто, жодного фонду не реєстрували. А відколи почали бувати з концертами на передовій, таких знайомств назбиралося чимало. Відтак тепер стояти осторонь хлопцям не можеться, адже повсякчас хтось звертається з проханнями про поміч.

«Ще з 2017 року ми почали їздити з концертами в АТО/ОСС. Кілька разів проїхали всю лінію фронту, тоді вона була, слава Богу, коротша: від Станиці Луганської до Маріка. Багато де були. Крім того, багато знайомих, родичів, друзів пішли воювати, надто тепер», – пригадує Олексій Супрун.

Власне, аби мати змогу й надалі допомагати війську, дует гумористів і вирішив влаштувати цей тур українськими містами, де нині відносно спокійно.
«Сидіти без діла не хочеться, та й люди вже не так охоче донатять. Тому такі концерти – це не лише нагода перевести подих й бодай на годинку-дві відволіктися від воєнних реалій, а й можливість збирати кошти для наших захисників і захисниць», – констатує Сергій Щербаков.

До слова, під час концерту артисти неодноразово наголошували на тому, що Україну неодмінно чекає перемога, після якої усі ми повинні пам’ятати про подвиг кожного, хто боронив нашу землю від окупанта, й із вдячністю та повагою ставитися до кожного ветерана цієї війни.

«Буде перемога. Єдине прохання до всіх: щоб не було такого, як раніше, коли маршрутчик виганяє з автобуса хлопця з посвідченням УБД. Не можна забувати, що вони у нас є не тільки зараз, а що вони залишаться у нас і після перемоги. Кожен з нас повинен бути вдячний, – звернувся до публіки Олексій Супрун. – Хочеться вірити, що держава створить нормальний фонд підтримки ветеранів війни України проти Росії. Ми на це дуже надіємося. Ми їх любимо, ми їх чекаємо, ми в них віримо, ми без них не можемо. Якщо ми кажемо, що батько наш – Бандера, а Україна – мати, то ЗСУ – наш старший брат, і ми його дуже любимо й поважаємо».
А щодо власних планів після перемоги, то Олексій та Сергій дуже хотіли б спрямувати творчі зусилля на розвиток українського кіновиробництва. Нині свого часу чекає уже відзнятий та змонтований 40-серійний серіал про пригоди Бампера і Суса, який має вийти в ефір на телеканалі «ТЕТ».

«А ще у нас є ідея такого проекту, ніби Суса вкусив рускій орк і він починає мутувати й перетворюватися на йому подібного, і моя задача – його перевиховати й зробити нормальну людину. Розігнатися з гумором є де, – ділиться Олексій. – А загалом у майбутньому буде дуже важливо знімати не лише патріотичне кіно, не лише про війну. Адже українцям потрібні позитивні емоції. Люди не бажатимуть бачити війну після війни, вони хотітимуть відпочити від цього жаху, їм треба буде набратися сил. Тому слід буде попрацювати над гумористичними проектами, має бути багато добра, життєрадісності, оптимізму. Українці сповна на це заслужили».

Ірина КАЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Джек Показати IP 8 Грудня 2022 20:43
Регочемо,матюкаємось???Всі в свому розумі?Чого вони не на сході?В країні війна,вони регочуть
Мирко до Джек Показати IP 8 Грудня 2022 21:52
перш ніж коментувати прочитай зміст статті
Хтось до Джек Показати IP 8 Грудня 2022 21:58
Скільки має бути розуму в голові в людини, яка думає, що перемогти у війні можна лише автоматом? Хлопці проводять виступи і купують на ці гроші автомобілі для ЗСУ. Від цього набагато більше користі, ніж від двох простих хлопців?
Джек до Хтось Показати IP 9 Грудня 2022 18:30
Серйозно? То чого я тут а вони там? Я теж багато анекдотів знаю
Анонім до Джек Показати IP 8 Грудня 2022 22:02
А шо це українська народна мода посилати всіх "на схід"? А ти чого не там, розумник? Думати ж треба, що пишеш. І читати перед тим, як коментувати. Як можна бути такими тупими і поверхневими і далі заголовка не здатним читати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus