USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Реконструктори VS міліція: садіть нас усіх. ФОТО

23 Березня 2012 09:33
Київські правоохоронці погрожують кримінальною справою історичному реконструктору Ростиславу Міришниченку, в якого вилучили репліку середньовічного кинджалу. Хлопцеві загрожує до 5 років увʼязнення.
Про це повідомляє Історична правда.
Інтернет-громадськість збирає підписи на підтримку Ростислава Мірошниченка. Під петицією на захист колеги вже підписалося понад 7 тисяч любителів історичного фехтування і реконструкції.
Наприкінці лютого в столиці України у 24-річного одесита вилучили холодну зброю, і тепер юнак звинувачується в незаконному носінні зброї відповідно до статті 263 частини 2 Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що Ростислав входить до асоціації історичного фехтування й рольового моделювання та регулярно бере участь у реконструкції історичних подій.

Вилучений кинджал, за його словами, також був частиною лицарського костюма, який одесит привіз із собою до Києва.
«Кинджал виготовлений кустарним способом, не заточений, це копія зброї XV століття, ‒ розповів Мірошниченко. ‒ Міліціонери обшукали мій рюкзак, в якому був цей кинджал та інші предмети костюму. Попередня експертиза показала, що це дійсно холодна зброя».
За словами Ростислава, зараз він чекає результати основної експертизи. Якщо вона підтвердить висновки міліції, хлопцю загрожує штраф або позбавлення волі строком до 5 років.
Інтернет-громадськість склала звернення на імʼя міністра внутрішніх справ Віталія Захарченкa.
Понад 7 тисяч людей, які підписалися під петицією, стверджують, що правоохоронці діють упереджено.
«Ростислав неодноразово виїжджав за межі України і у працівників митниць різних країн цей предмет не викликав питань, ‒ розповідають підписанти. ‒ Якщо слідувати логіці працівників внутрішніх справ, то по цій статті можна притягнути до відповідальності більше тисячі людей в Україні, які займаються історичним фехтуванням. Або закрийте справу, або садіть нас усіх».
Крім того, у зверненні зазначено, що кинджал був вилучений без справжніх понятих ‒ у ролі таких виступали співробітники міліції.
До слова, Ростислав Мірошниченко неодноразово брав участь і в турнірах, які проводилися у Луцькому замку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Віктор Показати IP 23 Березня 2012 09:54
Замість того, щоб ловити злочинців, наша міліція ловить тих, хто купує брелки в китайських інтернет магазинах і тих, хто носить залізяку, лише виглядом схожу на ніж..
тиць-здиць Показати IP 23 Березня 2012 09:54
Отакої. А якщо я візьму пулємьота і буду з ним гуляти. А потім скажу, що я "реконструктор"?
Василь Показати IP 23 Березня 2012 10:55
Чому не відкривається сторінка зі зверненням? Хотів би також підписатись під ним. Дуже люблю історичну реконструкцію. Не пропускаю жодного подібного дійства у Луцькому замку.
Оля до Василь Показати IP 23 Березня 2012 11:10
http://www.onlinepetition.ru/rostislav/petition.html
Romanas Показати IP 23 Березня 2012 11:02
Мєнти ДЛRДЮГІ продажні, хіба ви не знали! Всі діла перекручені по-своєму!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus