USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Рекордна евакуація: військовий літак США вивіз із Кабула 640 людей за один політ

17 Серпня 2021 11:19
Пізно ввечері в неділю, 15 серпня, американський військовий вантажний літак евакуював з афганської столиці 640 місцевих жителів. Люди самовільно піднялися на борт, але висаджувати їх не стали.

Про це пише СТРАНА.ua з посиланням на Defense One.

Йдеться про повітряне судно C-17 Globemaster III, яке перебуває на обліку Військово-повітряних сил США. Літак евакуював зі столиці 640 громадян Афганістану. При цьому ситуація, що склалася, була вимушеною – спочатку мови про вивезення такої великої кількості людей не йшло. Однак люди заскочили на напіввідкриту рампу C-17.

Екіпаж не став насильно висаджувати афганців, тому було прийнято рішення про виліт з тією кількістю людей на борту, яка була. У підсумку виявилося, що літак зумів вивезти з Афганістану 640 мирних жителів.

Читати ще: Тисячі людей штурмують аеропорт Кабула. ЗМІ показали, як люди падають з переповнених літаків

При цьому вважається, що це один з наймасовіших випадків, коли люди літали на C-17 - важкому військовому вантажному літаку, який США і їх союзники експлуатують майже три десятиліття.
Нагадаємо, після того, як бойовики радикального руху «Талібан» заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану, захопили президентський палац, а обраний президент втік за кордон, доступ до аеропорту, розташованого за п’ять кілометрів від центру столиці, став можливим лише через контрольно-пропускні пункти талібів.

Відомо, що в неділю в бік аеропорту відкрили вогонь, внаслідок чого пасажири змушені були ховатися у сховищах.

Зауважимо, що ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні залишити країну до 11 вересня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Павлик Морозов Показати IP 17 Серпня 2021 12:29
Рвуть когти, аж гай шумить!!! Ото в Афганістані наробили ділов: Буши, Обами, Трампи, Байдени та їх прибічники - геренали пентагонівці.
Анонім Показати IP 17 Серпня 2021 12:31
В основному молоді чоловіки. Дітей і жінок відсотків 20-30. Зброю в руки і захищати своїх жінок і дітей не пробували?
666 Показати IP 17 Серпня 2021 14:04
Три империи обломали зубки об этот народ. Британская, Совковая, Американская. Вот это "студенты"))
Любідрузімериканці Показати IP 17 Серпня 2021 14:04
Ну будь ласочка, вивезіть кудись нашу зеленукаманду! Вони вас будуть розважати і веселити.
ОГО Показати IP 18 Серпня 2021 17:29
Бу-га-га! таліби поставили нато сша РАКОМ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus