USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Репортери пробралися в КНДР і розповіли про побачене

31 Травня 2012 17:33
Майже відразу після перетину китайсько-північнокорейського кордону британських репортерів вразили абсолютно порожні будинки без вікон.

Про це повідомляє ТСН.
Британський таблоїд The Sun стверджує, що два його репортери ‒ Саймон Пік і Алекс Джонс ‒ провели тиждень в КНДР, назвавшись бізнесменами. Візи вони отримали через посередника в Китаї, що працює на одну з британських туристичних компаній.

Як пише видання, майже відразу після перетину китайсько-північнокорейського кордону британців вразили абсолютно порожні будинки без вікон, які з «китайського берега» здавалися звичайними житловими шестиповерхівками з затишними квартирами. Вони виявилися просто бутафорськими «коробками», зведеними за наказом Кім Чен Іра, щоб китайцям здавалося, ніби сусіди живуть благополучно.

Ділячись враженнями від відвідин прикордонного міста Сінийджу, репортери зізналися, що відчували себе, немов на іншій планеті. Дорогою до готелю в похмурому місті західні гості не помітили жодного магазину або ресторану ‒ тільки адміністративні будівлі і блокові житлові будинки з облупленою фарбою на стінах.
Ніхто з людей на вулиці не посміхався, а на іноземців у вікні автобуса вони дивилися, як на щось дивовижне. З Сінийджу «бізнесменів» повезли поїздом в Пхеньян. Дорога зайняла приблизно 6 годин, і весь цей час вони бачили з вікон нескінченні рисові поля, де по коліно у воді працювали люди.

У столиці іноземців поселили в одному з двох готелів, де дозволяють розміщуватися туристам, ‒ у хмарочосі Янгакто на однойменному острові за два кілометри від центру. Саймона і Алекса задовго до прибуття в готель попередили, що їх номери будуть прослуховуватися.

Як зазначається у статті, Янгакто особливо «зручний» тим, що з острова неможливо вибратися в місто непомітно для місцевої влади: єдиний міст патрулюється озброєною охороною. «Бізнесменів» поселили на останньому, 47-му, поверсі. Всього в будівлі шість ліфтів, але в жодному немає кнопки пʼятого поверху.

За офіційною версією, там живе обслуговуючий персонал, але, за чутками, звідти агенти шпигують за постояльцями.

У кожному готельному номері є телевізор, але показують там в основному програми пропагандистського характеру. Години ефіру відведені під відеокадри того, як Кім Чен Ин, син Кім Чен Іра і новий лідер країни, проводить військові огляди.

Окремо репортери The Sun розповідають про їжу і напої. В готелі є бари, де, в основному, продають у пляшках світле пиво місцевого виробництва. Як відзначають автори статті, на подив, добре. Персонал категорично відмовляється від чайових, а здачу може видати жуйкою.

Також журналісти з подивом дізналися, що в Пхеньяні є ресторани швидкого харчування, де готують бургери і піцу. Однак, на відміну від пива, північнокорейські «Біг Маки», які, як запевняв гід, роблять точно за рецептом оригінальних, залишили у репортерів жахливе враження.

«Бог знає, чого вони туди напхали замість мʼяса, за смаком це навіть близько не нагадує яловичину», ‒ розповіли вони.

Знайомство з «Пхеньяном культурним» у британців почалося з центральної бібліотеки, де, як стверджують гіди, зберігається понад 25 мільйонів книг. Показуючи гостям приміщення фонотеки, один із гідів поставив диск Beatles і заспівав знамениту «Yellow Submarine». Всі троє гідів зізналися, що люблять музику «бітлів», проте, як зʼясувалося, ніхто з них ні разу не чув про таких музикантів як Леннон, Маккартні, Харрісон і Старр. Крім Beatles, із західних музикантів вони знали Майкла Джексона, але були просто вражені, дізнавшись, що Джексон три роки тому помер.

Як і всіх іноземців в Пхеньяні, британських гостей прокатали в метро. Це одна з найбільш помпезних підземок світу, пишуть вони: кругом золото і кришталь, а стіни прикрашають фрески, картини та мозаїка. Все це дуже контрастує з життям простих жителів столиці. Офіційно у метро Пхеньяну ‒ 2 лінії і 17 станцій, але насправді, схоже, станцій всього три, а їздити в зелених і червоних поїздах зі Східної Німеччини, вагони яких все ще прикрашають німецькі графіті, можуть собі дозволити тільки партійні бонзи, бо простому населенню це просто не по кишені, пишуть британці.

Ходять чутки, що коли гіди показують станції підземки іноземним туристам, в метро зганяють спеціально навчених статистів, щоб зображали діловий натовп. Репортери зазначили також, що міста, навіть такі як Пхеньян, не знають проблему пробок, тому що ніхто не може купити собі машину. Зате порожніми вулицями їздять блакитні мінівени з мегафонами, з яких монотонно лунає фраза: «Працюйте старанніше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ник Показати IP 31 Травня 2012 17:57
Такие мегафоны Працюйте старанныше нужно в раде повесить над каждым нахлебником.
Вундеркіндер Показати IP 31 Травня 2012 17:59
Їхня мета - комунізм! А мета вимагає жертв! Раб - это не цепь снаружи, Но жажда цепей внутри! И тщетно твердить баранам Про волю как цель борьбы: Не раб порожден тираном - Тиранов родят рабы!
Антибуржуй Показати IP 31 Травня 2012 18:00
До чего, проклятые буржуи,довели неподвластный толпо-элитарной системе корейский народ.
джон Показати IP 31 Травня 2012 19:02
луцьк спорожнів.мешканці працюють.Герберт .Уелс.
Уважний Показати IP 31 Травня 2012 19:14
Це той самий The Sun, який писав про расистські табори в Україні перед євро? Дауни ті, хто цей таблоїд читають, бо ті, хто його готує до випуску, свої гроші відпрацьовують на всі 100%.
Хатуль Мадан Показати IP 31 Травня 2012 21:30
та йо-ма-йо, всі іноземні туристи про пн. корею те саме пишуть. камунізьдічеський рай.
Іван Козолуп Показати IP 31 Травня 2012 21:54
Слава Богу, що розвалився Радянський Союз! Читаю і на всі 100% все співпадає, крім гамбургерів і піци. Туди треба переїжджати всіх прихильників і фанатиків дурного СРСР.
Макар Показати IP 1 Червня 2012 12:29
Давайте дружно проголосуємо за комуністів на майбутніх парламентських виборах,обов*язково за А.Мартинюка і дивись дуже скоро метро з*явиться в "Любешові".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus