USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Реставровані підземелля і вежу Чорторийських обіцяють відкрити восени

24 Липня 2021 07:29
Новий туристичний об’єкт у Луцьку планують відкрити для відвідувачів ще до кінця року.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час звіту на сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, у Луцьку завершують реалізацію проекту реконструкції вежі Чорторийських та підземель вежі й колегіуму єзуїтів.

Читати ще: Із забуття – до атракцій віртуальної реальності. Як у Луцьку вдихають життя у старовинну вежу

«Це наймасштабніший проект з відновлення історико-культурної спадщини нашого міста. Величезна кількість робіт була проведена. Плануємо відкрити цей об’єкт орієнтовно у жовтні. Він стане перлиною Луцька і буде цікавий як для гостей міста, так і для лучан», - заначив він.

Крім того, вже є попередні домовленості з керівництвом собору святих Петра і Павла щодо проведення спільних екскурсій підземеллями вежі та собору.

Читати ще: Привид луцьких підземель. Чим дивуватиме нова туристична локація

«Це буде одна з найдовших екскурсій історичними підземеллями в Україні. Будемо шукати кошти для реалізації таких проектів в майбутньому», - переконаний мер Луцька.

Проект, реалізується за грантові кошти, на нього було витрачено близько 30 мільйонів гривень. За ці кошти були відреставровані південно-західне крило колегіуму єзуїтів (підземелля та фасад), башта Чорторийських та залишки стіни Окольного замку. Додатково мільйон гривень виділила міська рада на археологічні роботи у недавно відкритих підземеллях вежі Чорторийських і галерею, яка об’єднала з ними підземелля колегіуму.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus