USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Реєстрація коду IMEI не зупиняє мобільних шахраїв, – експерт

19 Березня 2010 12:47
Боротьба з «сірими» дилерами мобільних телефонів за допомогою реєстрації коди IMEI себе не виправдовує.
Такої думки Іван Пєтухов, член правління інтернет-асоціації України, передає Український бізнес-ресурс.
Захист інтересів держави порушує права споживачів, бо законодавство не має механізму відключення, якщо серійний номер телефону відсутній в базі даних. Поки це може статися за рішенням суду.
На думку фахівців, такі дії не зменшать обсяги ні контрабанди, ні крадіжок телефонів. Адже місцеві «кулібіни» успішно «перепрошивають» коди.
За даними мобільних операторів, в українських мережах працюють тисячі телефонів з однаковими кодами. Тому відключення одного такого телефону може призвести до блокування десятків телефонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читачка Показати IP 19 Березня 2010 14:03
А як вам це: В связи с обострением экономической ситуации, криминал придумывает новые виды мошенничества. Вот один из свежих видов мошенничества, о котором сообщили коллеги из MTS. Вы получаете телефонный звонок на свой мобильный телефон от человека, который представляется инженером компании, провайдера мобильной связи. Он/она говорит, что они проверяют Вашу мобильную линию, и просят, Вас нажать #90 или #09 или любую другую комбинацию цифр и символов. Необходимо немедленно закончить этот разговор, нажав клавишу отбоя. Не нажимайте, предложенную Вам комбинацию цифр или символов - иначе мошенники получат доступ к Вашей SIM карте, и будут делать звонки за Ваш счет. Пожалуйста, проинформируйте об этом своих подрядчиков, родственников, знакомых.
Паша Показати IP 19 Березня 2010 14:40
до Читачка: дякую за інформацію цікаву, але хто ж ведеться на такі приколи) хм
kuzen Показати IP 31 Березня 2010 16:13
Дякую інформація корисна!!! Але ті хто ведеться на такі приколи, інтернетом не користуються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus