USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рейтинг економічної свободи: Україна посіла останнє місце в Європі

4 Лютого 2018 15:41
Україна за підсумками 2017 року піднялася на 16 позицій, порівняно з 2016 роком, у рейтингу економічної свободи від американського аналітичного центру Heritage Foundation.

При цьому Україна посіла останнє - 44 місце - в Європі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням нау профайл України на сайті центру. Зокрема Україна посіла 44 місце в Європі та 150 місце серед 180 країн світу. Зазначено, що за рік Україна отримала 51,9 балів, потрапивши в групу країн "в основному невільних".

При цьому її загальний бал підвищився на 3,8 пунктів. Як повідомляється, Україна поліпшила позиції по 8 із 12 показниках. Зокрема, значно покращилася ситуація в сфері інвестування. Водночас країна посідає найнижче місце серед 44 держав у Європі, а її середній бал нижче середніх світових і регіональних.

Експерти аналітичного центру відзначають, що Україна, економіка якої серйозно похитнулася в результаті подій останніх років - анексії Криму та війни на Донбасі - досягла значного прогресу в реформуванні, стала більш демократичною і прозорою. Однак, необхідні подальша боротьба з корупцією, розвиток ринків капіталу, приватизація, вдосконалення законодавства. Автори рейтингу також заявляють про коррупмовану судову систему в Україні.

Серед проблем відзначена і податкова система. Усього в рейтингу представлено огляди по 180 країнах.

Найбільш вільними економіками названо Гонконг, Сінгапур, Нову Зеландію, Швейцарію, Австралію та Ірландію. Найгірша ситуація на Кубі, у Венесуелі та Північній Кореї.

Довідково. Економічна свобода — це фундаментальне право кожної людини управляти її власною працею та майном. В економічно вільних суспільствах, особи вільні у виборі роботи, виробництві товарів, витратах та інвестиціях будь-яким шляхом, яким забажають. Всі ці свободи підтримуються і захищаються державою. В економічно вільних суспільствах, також, уряд дозволяє праці, капіталу і товарам вільно пересуватися і утримується від примусу і тиску на свободи, втручається лише у разі необхідності збереження і функціонування самого себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан(Крымчанин) Показати IP 4 Лютого 2018 16:54
Хто б сомнивался.
Анонім Показати IP 4 Лютого 2018 17:12
Ей катрулі де покращення?
ще Показати IP 4 Лютого 2018 19:24
ущербне творіння. Ні вмерти не може, ні жити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus