USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Резніков про підсумки зустрічі на базі Рамштайн: Ми переходимо на західні калібри та техніку

27 Квітня 2022 20:22
26 квітня на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині, де зустрічалися представники оборонних відомств 40 країн, було створено коаліцію, мета якої – «не просто стримати Кремль, а перемогти російську тиранію».

Про це у Facebook повідомив голова Міноборони Олексій Резніков.

Він назвав зустріч безпрецедентною подією.

«Це справжня коаліція, мета якої – не просто стримати Кремль, а перемогти російську тиранію, забезпечити цивілізованому світу можливість виграти цю війну», – написав Резніков.

Він повідомив, що на зустрічі розглянули три блоки питань.

Консультативна група

Було створено консультативну групу з питань оборони України, яка діятиме на постійній основі. Робота групи дозволить оптимізувати та прискорити процеси отримання зброї, удосконалити логістику, забезпечити оптимальну координацію.

Резніков навів приклад: коли буде прийнято рішення про надання Україні того чи іншого озброєння, за рахунок координації зброя одного типу надходитиме з різних країн. Умовно, кілька країн нададуть по 3-4 гармати, а сумарно Україна отримає артилерійський дивізіон.

Перехід на західні калібри та техніку

Також, за словами міністра, відбулися тектонічні зрушення на рівні філософії. Було ухвалено стратегічне рішення щодо переходу України на західні калібри та техніку, що відповідають стандартам НАТО. Зокрема, Україна вже отримує артилерію калібру 155 мм, зазначив Резніков.

За його словами, це забезпечить повну сумісність української армії з арміями країн НАТО, що стане значним посиленням східного флангу альянсу.

«Не приховую – ще три місяці тому це завдання вважалося майже неможливим. Але завдяки мужності та професіоналізму українських захисників, стійкості українського народу все змінилося», – написав глава Міноборони.

«Загалом, «перехід», «transition» – це було ключове слово зустрічі на Рамштайні. Перехід, який розпочався понад 30 років тому і зараз наближається до фінальної фази», – додав він.

Міністр наголосив, що йшлося не лише про постачання зброї та боєприпаси. Багато говорили про виробництво озброєнь та військової техніки, місце України у цих процесах.

Навчання

Доказом переходу, за словами Резнікова, є те, що українські воїни вже опановують західну зброю. Наразі навчальні програми будуть масштабовані та поширені навіть на зразки озброєнь та техніки, які поки що не поставляються Україні. Коли ці рішення будуть ухвалені, у чому міністр не сумнівається, ми вже будемо готові.

«До речі, вже є цікавий досвід. Наші артилеристи, що тренувалися на САУ 155-мм калібру на полігоні в одній із країн, уразили ціль із першого пострілу. А потім допомогли іноземним колегам удосконалити комп’ютерну програму, що управляє цією САУ. Що справило враження у відповідь», – розповів Резніков.

«Загальний висновок за підсумками зборів на базі Рамштайн – йдеться про справді історичні зміни, які найближчими тижнями–місяцями будуть матеріалізовані», – підсумував він.

Водночас Резніков попередив, що попереду – «кілька дуже важких тижнів». Практична реалізація домовленостей, навчання та логістика потребують певного часу, Росія ж накопичила сили для масштабного наступу на сході України вже зараз, зазначив міністр.

«Допомога Україні зростатиме, але найближчими днями буде потрібна вся наша стійкість і надзвичайна єдність», – написав Резніков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus