USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Результати конкурсу проектів скульптури Костя Шишка. ФОТО

13 Вересня 2013 18:24
Відбувся конкурс на створення проекту скульптури поета і художника Костя Шишка. Про це Волинським Новинам повідомили у прес-службі благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».
Нагадаємо, що 29 травня 2013 року, рішенням спільного засідання благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» та громадської художньої ради у складі Костя Борисюка, Юрія Лінніченка, Зої Навроцької, Надії Федорук, Євгена Ходаківського, Віктора Чухрая та Богдана Ясинського, оголосили закритий конкурс на створення проекту скульптури відомому луцькому поетові і художнику Костю Шишку.
На конкурс надійшли роботи авторів: Володимира Шолудька (Київ), Миколи Кумановського та Михайла Шумського (композиція з двох скульптур, Луцьк), Ірини Дацюк (Луцьк) та Володимира Стасюка (поза конкурсом, Рівне). На розгляд громадської художньої ради представили чотири проекти, які зашифрували згідно з правилами проведення конкурсу. Під час спільного засідання громадської художньої ради та представників «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», що відбулось 12 вересня 2013 року прийняли рішення:
1.Визнати конкурс таким, що відбувся.
2.Не призначати першої премії у зв’язку з тим, що робота, яка б повністю відповідала високим художньо-мистецьким вимогам, відсутня.
Другу премію призначити роботі №3 (автор Володимир Шолудько), оскільки вона найбільше відповідає мистецьким вимогам і вимогам подачі роботи на конкурс.

Третю премію призначити роботі №2 (автори Микола Кумановський та Михайло Шумський) за композицію з двох скульптур – Костя Шишка і Олександра Валенти.


Розглянути роботу Володимира Стасюка, яку надали поза конкурсом.

3.Виплатити грошові винагороди авторам робіт: Володимиру Шолудьку, Миколі Кумановському, Михайлу Шумському та Володимиру Стасюку.
Благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» дякує всім, хто підтримав ідею і взяв участь у конкурсі на створення проекту скульптури поета і художника Костя Шишка.
Фото Віктора Чухрая
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
мисткинер Показати IP 13 Вересня 2013 19:04
пам"ятник, який встановили, у 100 разів кращий.
віктор давидюк Показати IP 13 Вересня 2013 19:23
Не було з чого вибирати. Вибрали найдостойніше.
сергій сквер Показати IP 13 Вересня 2013 21:15
після фото; №1- шляпа під ліхтарем ( де поет?) №2-3- мультики , нові герої для мультфільму про шепокляк та крокодила №4- просто могила... не варті вони ніяких премій той,що є приносить людям радість, він з душею, люди там фотографуються.
Ніна до сергій сквер Показати IP 14 Вересня 2013 07:59
№2 - повністю в стилі Миколи Кумановського, чого дивуватися? У свій час його картини прикрашали кафе "Лакомка" - де вони зараз? Мені №2 подобається. Від нього тепло якесь іде.
Александр Показати IP 14 Вересня 2013 11:02
Мне кажется тоже, что та скульптура, что сейчас установлена, лучше. Хотя первые две неплохие также. Но пишу это только для того, чтобы в меру возможностей предостеречь от установки в городе (абсолютно согласен с г-ном Сергеем) могильных надгробий типа №4.
лучанка Показати IP 14 Вересня 2013 17:08
Я живу в центрі міста ,і чудово пам"ятаю Костю Шишка,хоча особисто з ним не була знайома,він часто бував в"Лакомці"і пив там каву.І я переконана що встановлена сукльптура чудова.а скульптури виставлені на конкус ЖАХ!І доказом того що встановлена скульптура вдала є те що Лучани і гості міста з радістю там фотографуються.
мешкаю тут Показати IP 14 Вересня 2013 20:02
а як тепер бути з "садово-городньою скульптурою", що вже встановлена? вона вже отримала Гран-прі поза конкурсом? Остання "фгура" - точно, як над могилою, перша нагадує ту, що вже стоїть на Лесі Українки, а робота Кумановського нічого - доволі таки цікавий варіант, європейського штибу, принаймні, полішуцтвом не тхне. Та й з Валентою гарно обіграно!
Кривий Вал Показати IP 18 Вересня 2013 13:33
Працюю зараз за межами Украiни, не пам`ятаю Шишка, хоча мама мене водила до "Лакомки" з кiнця 1970-х рокiв. Бачив встановлену скульптуру по фото, але вiдчути її зможу лише наочно. Жаль за знищеним сквером.
Кривий Вал Показати IP 18 Вересня 2013 13:36
Дуже хотiв би, щоби в мiстi була скульптура "Пiшоходу". Просто Людинi, яка крокує поруч.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus