USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Рятувальник казав, що це кінець»: двоє українок в Єгипті реанімували потопельника з Білорусі

7 Грудня 2021 08:14
Українські медсестри врятували білоруса на відпочинку в єгипетському Шарм-еш-Шейху. Реанімаційні заходи вони не припинили навіть після того, як місцевий рятувальник сказав, що це кінець і більше немає сенсу продовжувати.

Про фантастичну історію порятунку йдеться в сюжеті ТСН.

Сергій пішов пірнати у масці, але назад не повернувся. На понтон, що на пляжі чотиризіркового готелю, де в той час засмагали жінки, вже витягнули його бездиханне тіло.

Серед трьох десятків людей, які зібралися довкола потопельника, не розгубилися лише вони. Наталя робила штучне дихання, Антоніна перевертала і вистукувала воду. А от щоб качати серце, потрібна була чоловіча сила. Медсестри показали дужому дайверу, що робити, і корегували його рухи.

Якогось моменту місцевий рятувальник, почав переконувати, що шансів на порятунок немає – треба зупинятися.

Але їхня наполегливість стала вирішальною. Медсестри продовжували серцево-легеневу реанімацію, бо за протоколом не можна зупинятися впродовж 40 хвилин. На 20-й хвилині їм вдалося завести серце, відновити пульс і дихання. Сергій буквально повернувся з того світу.
Ще 4 дні Сергій провів у лікарні Єгипту і повернувся до свого звичайного життя у Мінську. Своїх рятівниць він розшукав вже з Білорусії.

«...До кінця своїх днів я їм буду вдячний... Наташа не здалась, тепер вона для мене, як хрещена мати», – поділився білорус.

Як розповідають українки, у них в реанімації таке правило – ніколи не здаватися, навіть якщо пацієнт надзвичайно тяжкий, а ситуація безнадійна. За те, що не зрадили цьому правилу і на відпочинку – медсестер вітають і в колективі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Людмила Показати IP 7 Грудня 2021 08:57
Молодці дівчата.
Иван Показати IP 7 Грудня 2021 10:00
В нашей стране нашим медицинским начальством этот подвиг останется незамеченным
укринець Показати IP 7 Грудня 2021 10:28
після такого лукашенко не буде нападати на україну
Оля Показати IP 7 Грудня 2021 23:52
Молоді!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus