USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Рівень води на дорогах Німеччини сягав 12 метрів: кількість жертв повені зростає

17 Липня 2021 21:36
До 157 зросла кількість загиблих через повінь у Європі. Сотні людей досі вважаються зниклими безвісти. А сто тисяч осіб – залишаються без електрики. Найбільше жертв та постраждалих у Німеччині. Там триває масштабна рятувальна операція – шукають живих під завалами. Погано працює мобільний зв’язок, порушене транспортне сполучення. Також постраждали Бельгія, Франція, Нідерланди, Швейцарія та Люксембург.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

Вода поступово сходить, втім катастрофа продовжується. У місті Ерфтштадт після повені провалився ґрунт. Під землю йшли будинки, автівки, дерева. Тепер у місті з'явився велетенський кратер.

Не витримала натиску і прорвала дамба в районі Гайнсберг на річці Рур. Там негайно довелося евакуювати 700 мешканців.

Це руйнування як після війни, мешканці постраждалих регіонів ледь стримують сльози. «Усе повністю зруйноване. Довкола нічого не впізнати. Тут раніше був райський куточок, панувала тиша, чувся спокійний плюскіт річки. Все, нічого не лишилося! Уявити не можна, як все змінилося. Це катастрофа для всіх», – каже власник винарні Міхаель Ланґ.

Міхаель щойно відкрив у місті винарню. Як і в багатьох тут – усе майно просто пішло під воду. «Винарня зруйнована повністю. Я лише сподіваюся винести документи. Усередині всі меблі, пляшки з вином, декорації – знищено все! Тепер треба виносити все на вулицю і складати. Все це треба робити обережно, бо багато битого скла», – пояснює чоловік.

Однак ці люди принаймні залишилися живими. Число загиблих продовжує рости. Рівень води підіймався за лічені хвилини, хтось встигав вискочити на дах, залізти на дерево – там чекали годинами, трималися один за одного, щоби не знесилитися, не впасти донизу, в смертельний потік. Так у районі Арвайлер гелікоптерами врятували 300 людей. «Ніхто не може уявити собі смерті від повені в Німеччині. Таке можна собі уявити хіба десь у бідних країнах, але ніхто не думав, що це можливо тут. Бачите, усе відбувалося надто швидко», – переконує місцева мешканка.

Утім деякі будинки зносило потоком води і шансу на порятунок не було. «Якби я спізнився на хвилину, я б захлинувся. Я бачив, як повз мене пропливали трупи, двоє дорослих і дитина, їм уже не встигли допомогти», – розповідає свідок трагедії.
На одній із трас рівень води сягав 12 метрів. Тепер затоплені автівки відтягує військова техніка, водолази відкривають одну машину за іншою і сподіваються не знайти в салоні людей.

Німеччину накриває хвиля солідарності і взаємодопомоги. В постраждалі райони прибувають сотні волонтерів зі всієї країни. Продукти харчування, предмети гігієни, ковдри, дитячі підгузки – склад для постраждалих заповнений вщент. Волонтери просять допомагати грошами.

А завтра в постраждалий регіон вирушить канцлерка Ангела Меркель. Влада обіцяє швидко і без бюрократії надати постраждалим фінансову допомогу. А ще, і це також завдання наступного уряду, робити все проти змін клімату, щоби такі трагедії не повторювалися в майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus