USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РНБО ухвалила державне оборонне замовлення майже на 26 млрд грн

18 Лютого 2020 20:32
Рада національної безпеки і оборони України ухвалила та передала на затвердження уряду державне оборонне замовлення на 2020-2022 роки. На виконання замовлення у 2020 році планують витратити майже 26 мільярдів гривень, повідомляє пресслужба РНБО.

Документ ухвалено на засіданні ради 18 лютого, за підсумками розгляду Кабінету міністрів пропонують затвердити основні показники держоборонзамовлення з урахуванням пропозицій Ради нацбезпеки і оборони щодо підвищення бойових спроможностей ЗСУ та розвитку сил стримування.

У 2020 році на виконання державного оборонного замовлення планується витратити 25,848 млрд гривень (245,8 млрд гривень на безпеку і оборону загалом), у його виконанні братимуть участь 14 державних замовників.

Зокрема, кошти планується спрямувати на розвиток виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу (2,53 млрд гривень) та виконання дослідних та дослідно-конструкторських робіт (1,7 млрд гривень).

У розпорядженні силового блоку також буде додатковий фінансовий ресурс у розмірі 10 млрд гривень під державні гарантії для реалізації програм, пов'язаних із підвищенням обороноздатності та безпеки держави.

За попередніми розрахунками, частка вітчизняних постачальників складатиме майже 90% продукції, частка імпорту – близько 10%.

У РНБО запевняють, що таким чином підтримуватиметься вітчизняний ОПК. Заява є особливо цікавою, зважаючи на те, що українські розробники зброї регулярно стикаються зі спротивом посадовців: цехи захоплюють рейдери, фінансування проєктів гальмується, а Міністерство оборони перекладає виконання оборонного замовлення держави на плечі розробників.

На засіданні також розглянули питання виконання оборонного замовлення і технічного оснащення української армії, залучення іноземних інвестицій в ОПК, фінансового оздоровлення та підтримки його підприємств.

Крім цього, державним оборонним замовленням передбачено фінансування найважливіших проєктів зі створення ракетної техніки.

Кабінету міністрів, міністерствам, відомствам і державним замовникам надано відповідні доручення щодо забезпечення виконання державного оборонного замовлення упродовж трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus