USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Робота міжнародного пункту пропуску «Ягодин» паралізована: як і кого будуть пропускати

6 Листопада 2023 14:29
Робота митного поста «Ягодин» Волинської митниці знову паралізована. 6 листопада 2023 року о 13.20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської митниці.

За оперативною інформацією з Дорогуська, основні вимоги її організаторів – у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого «транспортного безвізу» для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

Від сьогодні протестувальники пропускатимуть на годину по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках. Товари 1-24 груп УКТ ЗЕД, які слідують через Польщу транзитом і щодо яких в сусідній країні встановлене ембарго, не підлягатимуть пропуску зовсім. Це зменшить товаропотік через Ягодин в середньому у 25 разів, порівняно із оптимальною кількістю транспортних засобів, що мають приймаються митними та прикордонними органами кожної зі сторін протягом доби. Ця кількість затверджена міжнародними Меморандумами між Україною та Польщею.

Виняток в обмеженні пропуску, за їх твердженнями, протестувальники робитимуть для:

– рейсових автобусів;

– вантажів гуманітарної допомоги;

– цистерн з пальним на в’їзд в Україну та інших небезпечних вантажів;

– швидкопсувних товарів та живих тварин.

За попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 3 грудня 2023 року. Про зміни в обставинах роботи митного поста «Ягодин» Волинська митниця неодмінно інформуватиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Водій Показати IP 6 Листопада 2023 21:52
Правильно роблять польські перевізники .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus