USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Робила клієнтів «мертвими» та брала хабарі? Судять волинську експодатковицю, яка завдала збитків на пів мільйона

15 Березня 2024 08:08
За матеріалами слідства, лиш по восьми епізодах експодатківиця брала хабарі – від тисячі до 18 тисяч гривень – аби списати податкові борги своїх «клієнтів». І це ще не все: жінку також звинувачують і у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Як судять експодатківицю – у сюжеті ТРК «Аверс».

За даними слідства, експодатківиця робила своїх клієнтів «мертвими» за грошові винагороди. Вона їх не вбивала, а нібито вносила неправдиві дані, аби списати борги цих людей.

Експодатківицю звинувачують у тому, що систематично брала хабарі, а також у зловживанні службовим становищем і в службовому підробленні. 2016 і 2017 роки, схоже, видалися плідними для експрацівниці податкової, яка не бажає потрапляти в об’єктив відеокамери.

За матеріалами слідства, які озвучив прокурор, щонайменше у восьми епізодах вимагання хабара люди скидали на банківську картку експрацівниці ДФС Волині кругленькі суми. Натомість вона обіцяла списати податкові борги своїх «клієнтів». Суми хабарів були різними, а борги списувалися, бо магічним чином експодатківиця позначала боржників «мертвими». Нема людини в живих – немає і боргу. Суми хабара, згідно з даними слідства, сягали і 18 тисяч гривень.

Читати ще: Судять 20 закладчиків, які збували наркотики на Волині та Львівщині

«Запропонувала останньому надати їй неправомірну вигоду в сумі 18 тисяч гривень за незаконне повне списання заборгованості. Внесла завідомо недостовірні відомості про списання заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску в сумі 44 тисячі 458 гривень на підставі пункту 7 статті 25 «Закону України про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнобов’язкове соціальне страхування» у зв’язку із смертю боржника», – зазначив прокурор Сергій Божко.

В окремих епізодах експодатківиця вносила неправдиві відомості щодо боржників і завдавала значних збитків державі.

«Внесла завідомо недостовірні відомості про списання і по списанні єдиного податку з фізичних осіб в сумі 206 тисяч 44 гривні. Вищевказаними протиправними діями державним інтересам спричинені тяжкі наслідки у виді ненадходження до державного бюджету податкових платежів на суму 206 тисяч 44 гривні», – зачитав прокурор.

Обвинувачена тривалий час була заступницею керівника відділу погашення боргу в податковій, а з квітня 2017 року стала головним інспектором відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та перенесення термінів сплати платежів Управління погашення боргу головного управління ДФС у Волинській області. Жінку судять ще з 2018 року, вже і строк досудового розслідування закінчувався, однак за апеляцією прокуратури справу знову розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

Читати ще: Пів мільйона збитків на брендовому одязі. В Луцьку судять митника

«Триває судовий розгляд в кримінальному провадженні про обвинувачення експосадовиці Луцької об’єднаної податкової інспекції у вчиненні посадових і корупційних злочинів. Слідство встановило, що зловживаючи своїм службовим становищем, жінка під власним логіном і паролем входила у систему податкових органів України і вносила туди завідомо неправдиві відомості про сплату суб’єктами господарювання податкових боргів. Вона списувала їх у такий спосіб і завдала матеріальної шкоди своїми діями на понад пів мільйона гривень», – поінформувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

На наступному засіданні продовжать ознайомлюватись із матеріалами обвинувального акту щодо колишньої працівниці ДФС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 15 Березня 2024 08:34
Хто така?
Анонім Показати IP 15 Березня 2024 09:01
Просто цікаво, чому ніхто не бачить, що у щирих українців такі борги перед державою. Мало того, їм дозволяють і далі займатися підприємницькою діяльністю.
Радувець Ларіса Показати IP 15 Березня 2024 10:19
А чому прізвище ховаєте? Нуль ціна такої інформації
Клава Показати IP 16 Березня 2024 04:14
за стільки літ судочинства над "стрілочниками" у прокурорів виростають стильні хижини..
Олена Власюк Показати IP 17 Березня 2024 10:49
Хто це ?????!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus