USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Родина бабусі з Волині, яку врятувала від голоду волонтерка, хоче подати на благодійницю в суд

18 Березня 2023 07:15
Не так давно Волинь сколихнула новина про те, як волонтерка з Луцька Анастасія Рудик разом з патрульними допомогла бабусі, яка живе в полі поблизу села Кримне. Лучанка розповіла, що тоді баба Ганна не їла три дні, бо хтось вкрав її їжу і навіть двері від грубки.

Журналістка Таблоїда Волині поспілкувалася з Настею та розпитала про новий скандал, який трапився днями.

У середу, 15 березня, Анастасія знову завітала до бабусі Ганни з харчами та подарунками. Проте згодом до будинку прийшов племінник Ігор, який обіцяв подати на волонтерку в суд за наклеп та брехню і додав, що відвідує стареньку щодня. Настя стверджує, що бабуся його навіть не одразу впізнала.

До слова, понад рік тому цей чоловік, будучи за кордоном, телефонував до лучанки з проханням «оформити хату та опіку за бабою».

Важливо додати, що незадовго до поїздки Анастасія повідомляла, що у баби Ганни зникли телефони та радіо, які їй лишила волонтерка. Зі слів місцевих жителів, які навідувалися до бабусі, виявилося, що їх «позичали» родичі, які перед поїздкою лучанки повернули речі бабусі.
Читати ще: На волинському хуторі мешкає бабуся, яка «прожила вік дівкою» і не спить, щоб не згас вогонь. Відео

Того дня волонтерці в соцмережах написала обурена підписниця Світлана з погрозами та словами: «Якщо вона голодна, якось все життя жила без вас і не померла. Тільки ви почули, що можна за бабу косонути (отримати, – ред.) бабла, то ви помагаєте». Проте де, як та від кого Анастасія «косить» гроші за бабу Ганну, Світлана вирішила не розповідати.
«Був і позитив у цьому шоковому дні. І я цим також хочу поділитися. Це наш захисник, він служить в ЗСУ, зараз поранений. Вони говорили по зв'язку, Ганна навіть співала для нього. Це був дуже класний момент», – розповідає Анастасія.
«На відео дуже добре видно, як жила Ганна до того, як ми про неї дізнались, тому людям, які здатні адекватно мислити і порівнювати, має бути все зрозуміло. Питання грошей дуже чіпляє громаду, особливо родичів, але задумайтесь – чому? Для мене відповідь очевидна, кожна людина судить по собі, тому я впевнена, що і пані Світлана (яка знає краще), і всі інші, які бачать цифри, а не проблеми бабусі, саме так і робили б – «косили б бабло».

Читати ще: Вперше сказала, що їй тепло: на Волині волонтери утеплили дім бабусі, яка ніколи не спала, щоб не згас вогонь

Коли я познайомилася з Ганною, то ще не мала благодійного фонду, і донати були значно менші, бо я не відразу здобула свою репутацію. Але я тоді бачила бабусю, якій вкрай потрібна була допомога. Це – все, що мене цікавило, а люди відчули мій запал допомогти попри все і долучились, підтримали. Тоді ж місцеві й родичі казали: «Ооо наркомани, їздять, поки гроші скидають, а потім знімуть свої відео і думати за бабу не будуть, так і вмре».
Минув час, Ганну я не покинула: їздимо, допомагаємо. Тепер – звинувачення: «Та що ви там їздите, раз на місяць і все заради грошей, землі і хати». А ще вистачає клепки казати бабі в той час, коли я не приїжджаю: «Настя вас покинула, бо має вже іншу бабу». Це не вкладається в голові! Для довідки, у мене під опікою понад три сотні стареньких.

Звинувачення із серії «А я бачив по інтернетові, тобі блогерка 170 тисяч скинула» – це смішно, люди щодня скидають кошти на мій благодійний фонд, який зареєстрований офіційно, бо це – нормально, бо так працюють фонди і волонтери – на безповоротних пожертвах людей.
Читати ще: У хатині бабусі з волинського хутора, яка ніколи не спала, щоб не згас вогонь, тепер є світло. Відео

Може, комусь здається, що моя діяльність – це тільки бабця Ганна і всі гроші фонду – то для неї, засмучу вас – ні. Ба більше, всю допомогу для Ганни купую переважно з власних коштів, оскільки подарунки для бабусі я не купую за перерахунком з фонду (зазвичай це ж ринок, супермаркети).

Кошти фонду витрачаю на ЗСУ, оскільки це питання, вважаю, зараз є пріоритетним для всіх Українців – Перемога! Наразі я працюю повністю на безоплатній основі і без оренди приміщення чи штабу, тобто усі до копійки кошти, які скидають люди, ідуть суто на добрі справи. Стараюся звітувати не лише перед податковою, а й перед людьми, аби вони бачили результат їхніх пожертв і ще більше мотивувались до хороших справ.
У соцмережах так багато показую бабусю Ганну, бо її полюбили люди, вона – сильна, мудра і незламна. Своєю вірою в Бога і позитивом вона надихнула уже сотні людей. Я і далі буду це показувати!

З приводу звинувачень у мій бік щодо брехні про занедбаність баби чи смерті голови громади – це смішно і не піддається жодним поясненням. А з такими людьми і справді легше було б у суді поспілкуватись, бо в житті ми ніби різними мовами розмовляємо.

А ще люди надихнули створити нову рубрику в моїх мережах, тепер я буду навідуватися у гості до своїх хейтерів, аби ті в очі казали свою думку, гадаю, тоді вони будуть менш сміливі, ніж по телефону.
На черзі пані Світлана зі Старовижівського району, яка за «касу» готова ходити до баби понад 20 км пішки щодня. А ще пані Люба зі смт Голоби – вона переконана, що ми у змові з іншими волонтерами, які відвідують бабусю, ділимо хату та землю.

До слова, ні хата, ні земля не оформлені. Особисто мені це геть не цікаво, тому цим займатись не буду. Мені цікаво подивитися в очі людям (вони ж мені в батьки годяться), які поливають брудом мене зараз. Що ви скажете, коли бабусі не стане, а хата залишиться там, де і була? Які тоді звинувачення будуть у мій бік?
Ще ніколи не давала таких розгорнутих коментарів, бо вважала, що очевидно для всіх, наскільки складна праця волонтерів і як вони потребують підтримки, але час настав.

Прикро, що у свої 28 я читаю такий бруд від старших людей, жінок, мам… Що ж у них в головах? Чому навіть у такий страшний час вони готові ні за що писати такі речі ? А чоловіки, от навіть Ігор, він дозволяє собі так хамовито говорити з дівчатами й безпідставно звинувачувати незрозуміло в чому, що він хоче мені довести, свою силу, правоту, що?

Питання риторичні», – коментує Настя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
567 Показати IP 18 Березня 2023 10:18
А чому той Ігор не служить у війську, такий здоровий хлоп. Чекає бабину зату???
Так Показати IP 18 Березня 2023 11:11
А навіщо все показувати в ефір ? Піаритись чи для певної ширми Зробили з бабусі клоуншу Допомогли молодці І взагалі добрі справи робляться не для показухи
Не зовсім так до Так Показати IP 18 Березня 2023 20:27
Добрі справи можна й не показувати, якщо людина розраховує лише на себе і може допомогти своїми силами та коштами. Якщо ж залучається допомога інших добродіїв, то відео - це своєрідний звіт про виконану роботу, цільове використання коштів, а також заохочення нових благодійників. А ще - широке освітлення проблеми одиноких стареньких як такої, яка існує, але про неї всі забувають. Волонтер - молодчинка!
Анонім Показати IP 18 Березня 2023 15:50
Дякуючи таким людям .Такі бабусі виживають. А якщо комусь несправедливо Прошу Всіх завітати до таких Бабусь ....Напевно В Кожного тоді закриється ро.... як побачать як такі Бабусі виживають..
Igor Schweizreich Показати IP 18 Березня 2023 21:00
Нажаль дуже багато людей - дикунів, які готові один одного знищити.
Слідчий Показати IP 19 Березня 2023 09:31
Люди перестали вірити в безкорисливу допомогу
Потерпілі з 1/244/08 Показати IP 19 Березня 2023 18:27
Таки так так і Є!
Віра Показати IP 19 Березня 2023 23:40
Дуже достойно і благородно, Анастасіє. Терпіння вам. Ці упирі з часом відступлять. Так завжди буває - коли починає діяти добро, то все зло світу плюється своєю отрутою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus