USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Романюк пообіцяв музичний фонтан у центрі Луцька

15 Липня 2011 14:38
Театральний майдан реконструюватимуть у три етапи: спочатку покладуть бруківку, потім спорудять світломузичний фонтан, а потім, можливо, візьмуться будувати підземний перехід.

Про це 14 липня розповів луцький міський голова Микола Романюк в інтерв’ю Волинській газеті.

Романюк розповів, що нинішні роботи з заміни покриття майдану – лише частина його реконструкції. «Загалом буде три етапи», - сказав Романюк.

«Сьогодні здійснюють підготовчі роботи для викладання бруківки. Сподіваюся, вдасться замостити весь майдан», - сказав мер.

Він повідомив, що народний депутат Ігор Палиця виділив мільйон гривень на реконструкцію майдану. «Тож матимемо можливість відновити покриття на тій частині вулиці Лесі Українки, що примикає до Театрального майдану. Ще хочу захопити й Градний Узвіз», - розповів Микола Романюк.

Щодо другого етапу – фонтану, то Романюк сумнівається, що його вдасться збудувати цьогоріч. «Певно, не встигнемо. Працюємо в цьому напрямку, розробляємо різні проекти. Що можу точно сказати – музичний фонтан існуватиме», - запевнив градоначальник.

Щодо третього етапу – підземного переходу, то, як сказав Романюк, тут «випливла одна колізія» - майдан до 2013 року в оренді підприємства, яке свого часу повинне було збудувати перехід.

«Орендну плату перераховують справно. Претензій у міської влади до підприємства немає», - сказав міський голова.

«Розроблений проект, котрим передбачалося забрати все: і дерева, і фонтан, навіть пам’ятник Лесі Українці. Звісно, згодом його повернули б на місце. Орендарі зрозуміли, що сьогодні всього не зможуть зробити», - пояснив мер.

«Зараз ми ведемо мову, аби зменшити цей проект. Насправді я запитав: «Будете чи ні починати роботи?». Якщо – ні, стану шукати іншого інвестора. Бо за бюджетні кошти однозначно не зможемо реалізувати такий задум…. Звісно, інвестор захоче, аби була торгова площа. Немає питань. Такий момент відпрацьовується. До 700 квадратних метрів буде», - додав мер.

До слова, орендар Театрального майдану – ТзОВ «Магніт», директором якого є депутат Луцької міської ради Сергій Волик. З ним, запевнив Романюк, мерія спілкується, «є порозуміння».

Микола Романюк запевнив, що коли «дійдуть руки» до будівництва переходу знімати щойно викладену бруківку не доведеться.

«Та й на особливості ґрунту треба зважати. Про що веду мову? Все місто, особливо центральна частина, розташоване на болотах і насипних місцях. Тож коли взятися розширяти майдан, як планувалося, не дай Бог, ще собор піде під землю», - додав Романюк.

Загалом, повідомив Микола Романюк, окрім мільйона гривень, виділеного Ігорем Палицею, на реконструкцію центральної площі потратять 700 тисяч гривень з державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Орися Показати IP 15 Липня 2011 15:37
На біса лучанам той перехід?
Юра кредитчик Показати IP 15 Липня 2011 17:16
Повага!!!
ПРОХОЖИЙ Показати IP 15 Липня 2011 20:34
Интересно - какая музыка будет в фонтане? Представляеете - если та же , что в маршрутках ?!!!
Maksym Показати IP 15 Липня 2011 21:32
Вже все зробили, залишилось тільки перехід і фонтам збудувати?
Maksym Показати IP 15 Липня 2011 21:34
а тми часом "Луцька поліклініка №1 загрожує життю людей?", але ж фонтан важливіше!!!
Юрий Показати IP 15 Липня 2011 22:18
Обіцянка -цяцянка, ждіть....
Не Шиба Показати IP 15 Липня 2011 22:38
Тільки українці і зокрема лучани спочатку кладуть бруківку, а потім риють підземний перехід і тоді знову кладуть бруківку - і подвійно тратять гроші. І чого ми бідні? бо дурні...
небайдужа Показати IP 15 Липня 2011 23:20
Село і люди!
Не не шиба Показати IP 15 Липня 2011 23:55
Страшно слухати романюка - як подумаєш скільки років стояла розрита Київська площа при ньому - то повіривши його словесному онанізму - можна припустити що до безконечності
ПАМА Показати IP 16 Липня 2011 00:05
Фонтан у центрі міста ! Це оригінально! Звуковий- ще орігиналнише! А уж з підсветкою- то це зовсіс инша справа!!
smelnyk Показати IP 16 Липня 2011 00:27
Сказано: "бруківку зривати недоведеться".
А? до smelnyk Показати IP 16 Липня 2011 01:07
Але ж і сказано, що собор почне рухатися. Буде маленький Луцький землетруссс. Розколиться фонтан. Затопить Лесю КУкраїнку. Підмиє театр і той піде. Загалом очікуються цікапі пхіденьки у центрі.
мер Показати IP 16 Липня 2011 10:13
Туалет зробіть на Лесі Українки а то засцяні усі подворотні. У нас базар усе місто.
Своя Показати IP 16 Липня 2011 17:53
=Театральний майдан реконструюватимуть у три етапи: спочатку покладуть бруківку, потім спорудять світломузичний фонтан, а потім, можливо, візьмуться будувати підземний перехід.= мені подобається послідовність робіт споч зробим дорогу потім розкулупаєм її і зробим фонтан який вже обіцяють "рускій месяц" а потім може зроблять підземний перехід а не краще почати з переходу?! якщо його взагалі є доцільність робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus