USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Роналду не винен: експерти пояснили, чому впали акції Coca-Cola

17 Червня 2021 09:57
У вівторок низка українських та міжнародних ЗМІ випустили новини з заголовками про те, що Кріштіану Роналду обвалив акції Coca-Cola, просто відсунувши зі столу пляшки з напоєм. Але чи дійсно це так?

Інцидент стався 14 червня, під час пресконференцїі перед матчем Угорщина-Португалія в рамках Євро-2020, пише ВВС.

Роналду сів за стіл, а коли помітив, що перед ним стоять дві пляшки Coca-Cola, демонстративно відсунув їх вбік та порекомендував пити звичайну воду.

Вже незабаром після цього низка ЗМІ звернули увагу на падіння акцій Coca-Cola і пов’язали цей факт саме зі вчинком футболіста збірної Португалії.

«Роналду обвалив акції Coca-Cola. Жест португальця коштував компанії 4 мільярди доларів» – матеріали з такими заголовками почали з’являтися на сайтах як українських, так і західних видань.

У них йшлося, що наслідком вчинку нападника стало те, що ціна однієї акції Coca-Cola впала з 56,1 долара до 55,22 долара, і це коштувало компанії кілька мільярдів.
Проте насправді вчинок Роналду не має жодного стосунку до падіння акцій Coca-Cola, зазначають експерти.

Річ у тім, що за день до інциденту на пресконференції, в Coca-Cola був день виплати дивідендів, за рахунок чого ціна акцій була вищою – адже в неї входила майбутня виплата. А вже наступного дня акції торгувалися без включеної вартості дивіденду – і ціна акцій знизилася саме через це.

«Ось і все. В результаті суто технічна подія [...] Так відбувається завжди на ринку акцій. У Coca-Cola все добре», – написав у своєму фейсбуці інвестиційний банкір Сергій Фурса.

До того ж в видання Sports.ru звернуло увагу на те, що перші новини про вчинок Роналду стали з’являтися близько 17 години вечора, а вірусну популярність в соцмережах відео з пресконференції почало набирати ще пізніше.

Падіння вартості акцій Coca-Cola почалося раніше – тобто учасники ринку навіть не здогадувалися про інцидент з Роналду.

«До чого це все? До того, як легко поширювати фейки на теми, в яких мало хто розбирається. І як, здавалося б, очевидні речі виявляються просто випадковим співпадінням», – резюмує історію Сергій Фурса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus