USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Росія активізувала закупку іноземних балістичних ракет, які краще обходять ППО України, – ISW

5 Січня 2024 12:17
Росія, імовірно, активізує закупівлі балістичних ракет з-за кордону. Окупанти регулярно використовують балістичні ракети малої дальності для нанесення ударів по українських містах, оскільки ці боєприпаси краще обходять ППО.

Як повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW), ефективність балістичних ракет РФ частково залежить від конфігурації ППО України в цільовій зоні та ударного комплексу, частиною якого є ракети.

Аналітики визнали, що окупанти домоглися «відносного успіху», атакуючи Україну балістичними ракетами в поєднанні з крилатими ракетами і БПЛА. На їхню думку, це може спонукати РФ наростити закупівлі іноземних ракет.

Читати ще: США та Україна домовилися посилити українську ППО

В ISW переконані, що російська оборонно-промислова база не здатна виробляти балістичні ракети в масштабах, необхідних для регулярних масованих ударів по Україні. Це є ще однією причиною активізації закупівлі.

«Росія, можливо, активізує зусилля із закупівлі балістичних ракет з-за кордону, оскільки за певних обставин ці ракети виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні», – підсумували експерти.

Нещодавно The Washington Post писав, що Російська Федерація вже обстрілює Україну ракетами, поставленими Північною Кореєю. Прессекретар Ради національної безпеки Джон Кірбі підтвердив цю інформацію.

Читати ще: Північнокорейські снаряди розриваються просто в стволах російських гармат, – Генштаб

Сполучені Штати Америки скликали засідання Ради Безпеки ООН, щоб обговорити поставки Росії балістичних ракет з КНДР, які Москва використовує для ударів по Україні. Засідання відбудеться 10 січня 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus