USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Росія кинула всі сили на Донбас, окупанти вразливі перед наступом ЗСУ на Херсонщині, – Інститут вивчення війни

1 Червня 2022 19:52
Російські окупанти кинули всі сили на захоплення Донбасу, зокрема міста Сєверодонецька. Таке рішення створює вразливі місця для РФ перед наступом Збройних сил України у Херсонській області.

При цьому Херсонщина є критичною територією для ворога, оскільки це єдина область України, де російські сили утримують позиції на західному березі Дніпра. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни, пише Obozrevatel.

На думку аналітиків, якщо Росія зможе зберегти сильний плацдарм у Херсоні, коли бойові дії припиняться, вона матиме дуже міцну позицію, з якої можна буде розпочати вторгнення в майбутньому.

Водночас експерти зазначають, що коли Україна поверне Херсон під свій контроль, то буде в набагато сильнішій позиції, щоб захистити себе від майбутнього нападу Росії.

«Цей стратегічний розрахунок у принципі має призвести до того, що Росія виділить достатню бойову міць для утримання Херсона. Але Володимир Путін натомість вирішив зосередити всі сили та ресурси, які можна зібрати, у відчайдушній та кривавій спробі захопити райони східної України, які принесуть йому переважно символічні вигоди», – повідомляє ISW.

Нагадаємо, Збройні сили України здійснили контрнаступні дії на кордоні Херсонської та Миколаївської областей. Це змусило російських окупантів перейти до оборони. Крім того, контратака ЗСУ спрямована на те, щоб зірвати зусилля Росії щодо створення оборонних позицій на південному напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus