USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Росія облаштувала бойові позиції на дахах будівель реакторів ЗАЕС

27 Квітня 2023 15:11
Російські війська облаштували вогневі позиції на ядерних реакторах Запорізької атомної електростанції. Їх видно на супутникових знімках.

Один із них з позначками опублікувало британське Міноборони.

Знімки датовані березнем 2023 року. На дахах 2, 3 та 5-го реакторів видно певні прибудови. Зокрема, на даху другого реактора видно щось схоже на будку або спостережний пункт, а на даху третього – вогневі позиції, які захищені мішками з піском. Це означає, що реактори інтегровані в тактичну оборону станції, тож існує великий ризик їх пошкодження під час боїв.

У розвідці зауважили, що Росія, ймовірно, звела ці позиції, тому що її «дедалі більше» турбують перспективи великого наступу України.

«Цей крок, швидше за все, збільшує ймовірність пошкодження систем безпеки ЗАЕС, якщо навколо атомної електростанції будуть відбуватися бойові дії», – кажуть у британському відомстві.

Водночас там наголошують, що «пряме катастрофічне пошкодження реакторів» є малоймовірним за найбільш вірогідними сценаріями із застосуванням піхотної зброї, оскільки конструкції «дуже сильно укріплені».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Квітня 2023 15:54
Напевно, вони постійно і добре вгашані, що їх радіація на даху реактора не бере. Але все із часом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus