USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія заборгувала Раді Європи близько €60 мільйонів, – генсек ПАРЄ

18 Січня 2019 13:08
Через несплату Росією внесків до бюджету Ради Європи, організація та її статутні органи, включаючи Парламентську асамблею, з початку року перейшли на жорсткий фінансовий режим діяльності.

Про це заявив генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савицький, повідомляє Укрінформ.

«Бюджет Ради Європи має дуже серйозну прогалину через несплату з боку Росії. РФ припинила виплати у червні 2017 року. Йдеться про 22 млн за той рік та 33 млн євро за 2018-й. І, як ми розуміємо, вона продовжить не платити у 2019 році. Відтак, на сьогодні борг з боку РФ має становити близько 60 млн євро. Ми не вбачаємо у найближчому майбутньому, що Росія відновить свої виплати», – пояснив ситуацію високопосадовець ПАРЄ.

Він нагадав, що частка російської сторони у бюджеті Ради Європи становить 11%.

Савицький відзначив, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд нині проводить консультації з країнами-членами, зокрема, на рівні послів, щодо заходів, які можуть бути вжиті, щоб покрити бюджетні дірки.

«Необхідно вживати заходів. Адже ми не можемо продовжувати функціонувати, управляючи бюджетом у ручному режимі. Йдеться про використання резервів, коли країни-члени виплачують свої внески авансом», – наголосив генсек ПАРЄ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 18 Січня 2019 13:28
А для чого вся ця комедія з так званим "світовим співтовариством"? За час існування ООН відбулося понад 65 війн де загинуло більше людей аніж під час другой світової війни. Всі вони велися в інтересах 1-5 країн. Міжнародного права не існує. Як би існувало -то першим на лаві підсудних опинився "дядюшка Сем"
Я Показати IP 19 Січня 2019 07:49
з ПАРЄ делегацію РФ вигнали а гроші РФ їм мусить платити?? подуріли вже зовсім..на х..те парє і вся інша непотріб включно з оон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus