USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Росія захищає російськомовне населення». У Липинах працівник луцького СІЗО заперечував агресію РФ

28 Грудня 2022 15:47
У селі Липини, що під Луцьком, працівник СІЗО заперечував збройну агресію російської федерації, переконуючи, що росія вчиняє благородно, адже захищає російське населення. Відзначимо, що чоловік переїхав до Луцька у травні, вже під час повномасштабної війни з рф.

Луцький міськрайонний суд своїм вироком не погодився з твердженнями українського «громадянина», призначивши йому умовне покарання.

Як вбачається з матеріалів справи, 25 травня на вулиці Центральній у селі Липини обвинувачений Микола Ш., який працює молодшим інспектором ІІ категорії ДУ «Луцький слідчий ізолятор» та тимчасово зареєстрований як внутрішньо переселена особа, відкрито заперечував факт збройної агресії російської федерації проти України, що розпочалася у 2014 році.

Він висловлював переконання, що в 2014 році росія допомогла одній з груп «місцевого населення, які ми називаємо сепаратистами», «місцевих мешканців, громадян України, які повстали проти політики нової влади», а також, що збройна агресія рф проти України у 2022 році була для росії «вимушеним» кроком, «благородною» місією «захисту» російськомовного населення. Переселенець висловлював типові наративи російської пропаганди про «гражданскую войну» і «внутренний конфликт» в Україні, що слугує запереченням збройної агресії російської федерації проти України.

Чоловік розповсюджував в усній формі вислови на кшталт: «вся ця техніка і озброєння з’явилися в сепаратистів набагато пізніше, після початку АТО, коли росія почала відкрито захищати і підтримувати одну з груп місцевого населення, які ми і називаємо сепаратистами, і лише згодом, в лютому 2022 року, ввела в Україну свої війська для захисту російськомовного населення», «в 2014 році ніяка росія на Україну не нападала і перевороти на Донбасі не вчиняла», «в 2014 році на сході України почалась внутрішня громадянська війна між представниками різних політичних поглядів з числа місцевих мешканців, громадян України, які повстали проти політики нової влади», «…всі події в АТО насправді є громадянською війною в Україні».

У суді працівник СІЗО заперечив свою вину, розповівши, що в травні 2022 року як внутрішньо переміщена особа переїхав до Луцька, певний час проживав у хостелі в Липинах. Його батьки залишились на окупованій території (в Луганській області), а дитина з мамою переїхали в Чернівці. Одного із днів вийшов з хостелу на вулицю курити, побачив двох осіб, які разом з іншими мешканцями розмовляли та вживали спиртні напої. Він приєднався до них, а згодом почалась розмова на політичні теми, при цьому він зазначив, що в Луганській області було трохи по-іншому, ніж у Донецькій, він справді казав, що там були ополченці й сепаратисти, які в 2014 році діяли спільно з російськими військовими.

Однак, за словами обвинуваченого, його неправильно зрозуміли, почалась суперечка та бійка, його стали ображати, називати «сепаратистом» та завдали тілесних ушкоджень. Він мав намір викликати працівників поліції, однак жителі хостелу попросили його цього не робити, оскільки боялись, що усім чоловікам відразу ж дадуть повістки до військомату, тому чоловік про побиття нікому не повідомив, натомість про цю подію правоохоронців повідомили свідки, подавши його дії як незаконні. Оскільки жодних неправомірних дій він не вчиняв, тому просив його виправдати.

Попри заперечення винуватості, вину чоловіка підтвердили докази, серед яких – показання свідків та сторінки обвинуваченого в соцмережах, на яких він репостив дописи з російських груп.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив чоловіку покарання у вигляді одного року позбавлення волі, замінивши його на умовне.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клава Показати IP 28 Грудня 2022 16:42
Ха - ха -ха ...
Знайомо, Показати IP 28 Грудня 2022 17:25
НКВД.
Саша Показати IP 30 Грудня 2022 13:21
Їх що туди по оголошеню наберають, це так як і у патрульну поліцію... P.s Хто хоче працювати підніміть руку, я ок тест пройшов, підходиш...Будиш травичку на газоні в зелений колір фарбувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus