USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Росіяни замінували охолоджувач на Запорізькій АЕС, – Буданов

20 Червня 2023 19:19
Російські окупанти додатково замінували Запорізьку АЕС, зокрема ставок-охолоджувач станції.

Про це, як повідомляє РБК-Україна, розповів керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

«На жаль, станом на зараз насправді певна загроза існує. Ще раз кажу певна. Тому що Запорізька АЕС як знаходилась, так і знаходиться під контролем окупаційних військ», – сказав Буданов.

Він зауважив, що через те, що росіяни знищили греблю Каховської ГЕС, вони зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів на ЗАЕС.

«Але друге, найстрашніше, це те, що ЗАЕС була додатково замінована. І найстрашніше, що був замінований охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу, то велика ймовірність, що будуть значні проблеми», – сказав він.

Читати ще: Росія закрила доступ до даних про рівень радіації на Запорізькій АЕС

Нагадаємо, росіяни окупували Запорізьку атомну електростанцію ще навесні 2022 року, об’єкт контролюється російською компанією «Росатом». При цьому станцію продовжує обслуговувати український персонал під контролем загарбників.

Після підриву Каховської ГЕС ризики для атомної станції зросли. Адже знищення росіянами греблі створило загрозу безпеці функціонування ЗАЕС через зниження рівня води у ставку-охолоджувачі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus