USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Російські журналісти опублікували лист із засудженням війни з Україною

24 Лютого 2022 19:36
Російські журналісти опублікували відкритий лист із засудженням так званої «спеціальної військової операції» щодо України, оголошеної вранці 24 лютого президентом РФ Володимиром Путіним.

Як повідомляє Укрінформ, звернення опубліковано у Телеграм-каналі журналістки Олени Черненко.

«Ми, кореспонденти російських ЗМІ та експерти, які пишуть про зовнішню політику Росії, засуджуємо військову операцію, яку розпочала РФ в Україні. Війна ніколи не була і не буде методом вирішення конфліктів, і їй немає виправдань», – йдеться у зверненні.

На 15:00 (за київським часом) підписи залишили понад 100 працівників ЗМІ. Серед них журналісти «Комерсанта», «Дождя», «Нової газети», РБК, «Эхо Москвы», The Bell, RTVI, «Сноба», «7×7», «Известий» «Медіазони» та інших медіа.

«Нова газета» повідомляє, що з такою заявою із засудженням військових дій РФ в Україні також виступили російські вчені та наукові журналісти.

«Цей фатальний крок веде до величезних людських жертв і підриває основи чинної системи міжнародної безпеки. Відповідальність за розв’язання нової війни в Європі повністю лежить на Росії», – йдеться у відкритому листі.

«Медуза» підготувала добірку з більш розгорнутими заявами від російських діячів культури, громадських діячів. Серед них – політики Євген Ройзман, Михайло Ходорковський, Олексій Навальний; співаки Валерій Меладзе, Земфіра; режисери Віталій Манський, Віктор Косаковський; продюсер Олександр Роднянський; актриса Ксенія Раппопорт; телеведучий Іван Ургант; письменники Борис Акунін, Віктор Шендерович, Дмитро Глуховський та інші.

Раніше лист із засудженням війни підписали 175 муніципальних депутатів російських міст.

Як повідомляли, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні і розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus