USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Російського опозиціонера Навального засудили до трьох з половиною років колонії

2 Лютого 2021 19:32
Після повернення з Німеччини російський суд виніс обвинувальний вирок Олексію Навальному. Вирок стосується справи «Ів Роше», за якою опозиціонер раніше був засуджений на 3,5 року умовно. Тепер термін змінили на реальний. Покарання Навальний відбуватиме у колонії загального режиму.

Про це повідомляє 24 канал.

З врахуванням 1 року, який Навальний пробув під домашнім арештом, термін, який він повинен відбути у колонії, – 2,5 роки.

На думку судді, подальше «виправлення підсудного неможливе без позбавлення його волі». Також Навальному призначили штраф розміром 500 тисяч рублів.

Вирок Юлія Навальна зустріла зі сльозами на очах.

Раніше в цій же справі Олексій Навальний отримав умовний термін суду, але тепер, за клопотанням російської прокуратури, вирок змінили на реальний.

Прокурори наполягали, буцімто опозиційний політик не виконував зобов’язань умовного терміну, зокрема не з’являвся до правоохоронців у визначений час.

«5 років я у вашу драну інспекцію ходив 2 рази в місяць. Було встановлено, що я повинен ходити по четвергах. А вони вигадали ходити по понеділках. Вибачте, але я доросла людина у мене сім’я, є робота», – пояснив опозиціонер.

Прокурор також спитала Навального, чи турбували його працівники Федеральної служби виконання покарань, коли він був у лікарні.

«Вибачте, я був в комі. Мене, при всій повазі до ФСВП, тоді не сильно вона турбувала. Мене взагалі нічого тоді не турбувало», – відповів політик.

Перед тим, як суд пішов до нарадчої кімнати, Навальний виголосив своє останнє слово. Опозиціонер наголосив, що справа є давньою і визнана сфабрикованою. Таке рішення ухвалив Європейський суд з прав людини, який не знайшов навіть складу злочину.

«Суть у тому, щоб мене посадити у справі, у якій мене вже визнали невинуватим і вона вже визнана сфабрикованою. І це не просто моя думка», – сказав Навальний.

Під будівлею Мосміськсуду зібралися прихильники опозиціонера. Його штаб оголосив про акцію протесту на Манежній площі в Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВорДолженСидеть Показати IP 2 Лютого 2021 20:16
Свядомиты, страдать!
Слава Показати IP 2 Лютого 2021 21:57
А ми раді! От би наших так, у свій час, може б й жилось зараз краще усім в Україні....
Історчиня до Слава Показати IP 3 Лютого 2021 03:29
Тож спробували, але майдан всіх звільнив. Забули Юлю на лабутенах?
! до Історчиня Показати IP 3 Лютого 2021 11:43
Що ти куриш? і-с-т-о-р-ч -и-н-я в перекладі на -людську мову- це як???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus