USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Розмінування в Україні потребують тисячі квадратних кілометрів. Назвали цифру

14 Вересня 2022 14:19
За попередніми оцінками, близько 160 тисяч квадратних кілометрів території України потребує розмінування.

Про це на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 13 вересня заявив заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов, повідомляє Волинська ОВА.

На порядку денному – розмінування територій України у зв'язку із воєнною агресією рф проти України. А також стан територій, забруднених вибухонебезпечними предметами під час проведення АТО/ООС, Другої світової й інших війн.

Як зазначив замміністра, російська федерація використовує і застарілі боєприпаси, і нові засоби уражень. На деокупованих територіях виявляють велику кількість саморобних боєприпасів та встановлення мінних пасток.

На сьогодні значні зусилля з розмінування зосереджені на деокупованих територіях Київської, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей.

«Станом на 12 вересня з початку повномасштабної агресії знешкоджено понад 253 тисячі вибухонебезпечних предметів, очищено 1761 км залізничних колій, 2920 км доріг, перевірено 70 тис. га територій», – повідомив заступник міністра оборони і додав, що наразі в планах збільшення підрозділів із розмінування.

Читати ще: Розмінування територій триватиме роки. У ДСНС Волині збільшили кількість саперів

Нагадаємо, з квітня волинські піротехніки знешкоджують боєприпаси на територіях Чернігівської області, звільнених від російських окупантів. Впродовж цього часу рятувальники вже обстежили 117 будівель, споруд (110 з яких – житлові будинки) та понад тисячу гектарів місцевості.

Лише за серпень група саперів ДСНС Волині виявили 422 вибухонебезпечні предмети. Це – 374 артилерійські снаряди, 4 мінометні та 1 протитанкову міни, 3 реактивні боєприпаси, 2 одиниці касетних елементів та 25 одиниць вибухових речовин.

Загалом до заходів з розмінування територій залучаються піротехнічні підрозділи ДСНС, вибухотехнічні групи Національної поліції, Збройних сил України, Національної гвардії та Державної спеціалізованої служби транспорту. Допомога надходить і від міжнародних партнерів України. Зокрема, у вигляді техніки, металодетекторів, засобів бронезахисту, інструментів для розмінування та знешкодження боєприпасів.

Після обговорення члени комісії ухвалили рішення щодо продовження МВС, Міноборони та ДСНС виконання завдань та заходів з розмінування деокупованих територій, а також визначення необхідного обсягу їх фінансування. Особливо це стосується сільгоспугідь, які будуть засіватися навесні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus