USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Греція приєдналася до коаліції з розмінування України

16 Березня 2024 10:04
Греція долучилася до коаліції для допомоги Україні з розмінуванням, яку очолюють Литва та Ісландія.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас після зустрічі зі своїм грецьким колегою Нікосом Дендіасом у Вільнюсі у п’яницю, передає Укрінформ.

«Війна в Україні не закінчилася. Зобов'язання країн-членів ЄС щодо підтримки України має бути єдиним, ми підтримуємо позицію, що багатостороння допомога Україні не має вичерпатися. Я хочу подякувати Греції за приєднання до коаліції з розмінування України, яку Литва та Ісландія очолюють разом. Ми маємо надіслати одне одному сигнал про нашу тверду рішучість продовжувати підтримувати Україну», – сказав Анушаускас.

Читати ще: Штучний інтелект залучать до розмінування України

Також міністри обговорили питання двостороннього оборонного співробітництва, безпекову ситуацію і порядок денний НАТО. Особливу увагу вони приділили питанням протиповітряної оборони.

«На саміті НАТО у Вільнюсі було ухвалено важливе рішення щодо ротаційної моделі протиповітряної оборони НАТО. Ми очікуємо від Греції допомоги в її практичній реалізації до саміту НАТО у Варшаві влітку цього року», – сказав Анушаускас.

Читати ще: Угорщина приєдналася до коаліції з розмінування України

Сторони також обговорили безпекову ситуацію на Півдні. За словами Анушаускаса, незважаючи на те, що найгостріші виклики для Литви походять зі Сходу, ситуацію на Півдні, Близькому Сході та в Середземномор'ї відстежують і сприймають серйозно. Литва розглядає можливості зробити свій внесок у міжнародні зусилля в цих регіонах, сказав глава Міноборони країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus